Băsescu, despre ACL: Am fost umilit de oamenii ăştia. Eram preşedinte şi am fost trimis la un garaj

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, despre faptul că nu susţine candidatul ACL la alegerile prezidenţiale, că are ”o problemă uriaşă cu PNL”, pentru că a fost umilit de ”oamenii ăştia” groaznic, pentru că era preşedinte şi ”a fost trimis la un garaj”.

1896 afișări
Imaginea articolului Băsescu, despre ACL: Am fost umilit de oamenii ăştia. Eram preşedinte şi am fost trimis la un garaj

Traian Băsescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

”Eu am o problemă uriaşă cu PNL. Este partidul care m-a suspendat în 2007, împreună cu PSD, în 2012 a fost susţinătorul suspendării. Ştim ce a însemnat anul 2012, România a fost împinsă înapoi la capitolul credibilitate cu 10 ani”, a comentat Traian Băsescu, la Adevărul Live.

Potrivit şefului statului, ”dincolo de calculul rece, politic”, este o chestiune care ţine şi de personalitatea sa.

”Eu am fost umilit de oamenii ăştia groaznic. Eram preşedinte ales şi am fost trimis la un garaj, pentru că aveau ei interese. De ce? Ar fi avut o justificare dacă nu aş fi ştiut motivaţia. Şi în 2007 a pornit de la supărarea lui Tăriceanu că s-a arătat bileţelul prin care îmi cerea să îl ajut pe Patriciu (...) Şi în 2012, şi ostilitatea din 2009, de la alegeri, când toţi au fost împotriva mea la alegeri, au avut candidatul lor, lucrurile astea au fost datorită justiţiei, faptul că nu s-a putut negocia nimic legat de numiri în justiţie, legat de influenţă în justiţie”, a spus Traian Băsescu, adăugând că el nu a practicat influenţa în justiţie.

Traian Băsescu a mai spus că ”Iohannis a fost unul din exponenţii acestor mişcări împotriva consolidării statului de drept, iar acum are în spate exact unul dintre cele mai agresive partide, PNL, în loviturile pe care le-a primit statul de drept” în timpul mandatului său.

”Eu am avut două mandate extrem de fracţionate şi chinuite în relaţia cu Parlamentul, exact din această cauză. Cum credeţi că mă uit eu acum la Parlament, când nu avizează anchetarea doamnei Andronescu, când nu avizează anchetare lui Şerban Mihăilescu, în cazul Microsoft, când nu aprobă arestarea lui Diniţă? Când îşi ţin parlamentarii incompatibili în Parlament, deşi există decizie definitivă a Curţii că trebuie să îşi întrerupă mandatul? Eu cum mă uit la ei? Îi văd, sunt de un penibil incredibil”, a mai declarat Băsescu.

El a mai spus că ”Iohannis era pe scenă la Iaşi cu Varujan Vosganian şi cu Chiuariu lângă el”.

”Ce să cred eu despre oamenii aceştia? De ce mi se cere mie, că am fost atât de călcat în picioare de oamenii ăştia, să votez cu ei, să anunţ că votez cu ei? Mi-e foarte greu să o fac. Mi-e la fel de greu să o fac cum îmi este greu să mă gândesc măcar că aş putea să îl votez pe Victor Ponta, dar, până la urmă, am şi eu dreptul la opinie, la decizia mea”, a mai mărturisit Băsescu.

Întrebat ce va face în turul al doilea, Traian Băsescu a răspuns: ”O să văd. Să ajungem acolo”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici