Băsescu despre votul UNPR la Ungureanu: Incorect, nu faci jocul unui preşedinte care a greşit

Traian Băsescu a declarat, vineri, la Gândul live, că nu i s-a părut corect că UNPR a votat în Parlament pentru numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la şefia SIE, apreciind că Gabriel Oprea şi-a ”trădat aliaţii” şi a făcut ”jocul unui preşedinte care a greşit că şi-a numit apropiaţii la servicii”.

528 afișări
Imaginea articolului Băsescu despre votul UNPR la Ungureanu: Incorect, nu faci jocul unui preşedinte care a greşit

Băsescu despre votul UNPR la Ungureanu: Incorect, nu faci jocul unui preşedinte care a greşit (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Întrebat despre Gabriel Oprea, fostul preşedinte Traian Băsescu a spus că el a avut o ”relaţie politică corectă” cu acesta.

Întrebat dacă lui Gabriel Oprea i se potriveşte funcţia de premier, Băsescu a spus că nu, pentru că în primul rând nu are pregătire economică.

”Categoric nu i se potriveşte funcţia de premier. Dacă are o zonă în care poate fi util, este cea de securitate naţională, fără să fie cel mai mare specialist pe securitate naţională. Să-l cocoţi în fruntea Guvernului e o greseală, nu are niciun fel de pregătire şi experienţă economică. Din economie nu înţelege nimic”, a afirmat fostul preşedinte la Gândul live.

De asemenea, întrebat cum comentează votul UNPR în Parlament pentru numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la şefia SIE, Traian Băsescu a spus că nu i s-a părut corect.

”Nu mi s-a părut corect. În numele interesului naţional nu faci jocul unui preşedinte care greşeşte că şi-a pus apropiaţii la servicii. Greşeala (preşedintelui Klaus Iohannis -n.r.) este că şi-a pus apropiaţi la servicii, Hellvig şi Ungureanu, deşi nu contest calităţile niciunuia dintre ei. Acţiunile serviciilor îi vor fi puse în cârcă (preşedintelui -n.r.). (...) I se va reproşa că apropiaţii sunt şefi de servicii”, a mai spus fostul şef al statului, declarându-se ”mulţumit” de numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea SIE.

Traian Băsescu a mai spus, referindu-se la Gabriel Oprea, că ”interesul naţional nu poate fi folosit ca manta de vreme rea”.

”Dacă voiai să serveşti interesul naţional te bătei pentru autostrăzi. Dacă era mort după interesul naţional se bătea să nu piardă România 7,9 miliarde de euro. Interesul naţional nu poate fi folosit ca manta de vreme rea. El şi-a trădat acum aliatul (...) Îmi este foarte clar că Gabriel Oprea a trădat ascunzându-se sub mantaua interesului naţional. Nu stă interesul naţional într-o numire”, a adăugat fostul preşedinte.

El a mai spus că Gabriel Oprea ”şi-a trădat partenerii de guvernare” la votul pentru Mihai Răzvan Ungureanu din ”alte interese decât cel naţional”.

”Trebuie să ţii cont de inconsecvenţele lui Oprea şi de o oarecare lipsă de inteligentă în folosirea termenului interes naţional. Şi-a trădat partenerii din alte interese decât cel naţional. Timpul ne va spune”, a apreciat Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici