Băsescu: Eu voi fi printre cei care merg la vot duminică. Fiind un singur votant, cât nu se mobilizează PDL, nu am cum să schimb rezultatul

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat, marţi, că va merge la vot la referendumul din 29 iulie, însă în lipsa mobilizării PDL votul său singular nu are cum să schimbe rezultatul.

1941 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Eu voi fi printre cei care merg la vot duminică. Fiind un singur votant, cât nu se mobilizează PDL, nu am cum să schimb rezultatul

Băsescu: Eu voi fi printre cei care merg la vot duminică (Imagine: Razvan Chirita / MediafaxFoto)

"Sigur că voi merge. Eu voi merge, voi fi printre cei care merg la vot. (...) Fiind un singur votant, atâta timp cât nu se mobilizează PDL, nu am cum să schimb", a spus Băsescu, la TVR 1, întrebat dacă el va merge sau nu la vot.

Preşedintele suspendat a mai spus, răspunzând unei întrebări, că nu face românilor niciun îndemn legat de referendum, iar "fiecare să procedeze conform conştiinţei".

"Cine vrea să meargă la vot să meargă, cine nu, nu", a menţionat el, arătând totodată că PDL are motive întemeiate să spună că nu poate asigura securitatea votului.

"Eu nu fac românilor niciun îndemn, fiecare să procedeze conform conştiinţei lui. Nu mă pot opune deciziei care a fost luată cu 89 de voturi contra o abţinere în structura de conducere a PDL. Din punctul meu de vedere, cine vrea să meargă la vot să meragă, cine nu, nu, dar am constatat că PDL are motive întemeiate să spună: nu putem controla securitartea referendumului", a declarat Traian Băsescu.

"Vă spun că eu nu sunt cu sufletul împăcat pe această decizie a PDL. De aceea, eu şi spun ca fiecare să procedeze cum consideră. Nu mai pot juca la câştigarea referendumului cu un PDL care a spus că nu poate asigura securitatea votului din «n» motive. Şi au două pagini de motive...", a argumentat Băsescu.

Colegiul Director al PDL a decis, marţi, să îndemne alegătorii să nu participe la vot la referendumul din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Traian Băsescu a declarat anterior, marţi, într-o discuţie on-line la ziare.com, că neprezentarea la vot la referendum "poate fi mai valoroasă" decât un vot împotriva demiterii sale, pentru că în acest fel cei care au dat "lovitura de stat" nu pot să-şi valideze demersul prin referendum. Întrebat de ce alege să fie laş, Băsescu a răspuns: "Nu am ales să fiu laş, am ales să acţionez în interesul naţional".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici