Băsescu indică drept posibili prezidenţiabili primari PDL şi PSD, dar şi pe Preda, Macovei,Baconschi

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la B1 Tv, că sunt câţiva "primari extraordinari" la PDL şi PSD care pot ajunge în funcţia şef al statului, indicându-i în acest sens şi pe democrat-liberalii Cristian Preda, Monica Macovei, Sever Voinescu şi Teodor Baconschi.

33 afișări
Imaginea articolului Băsescu indică drept posibili prezidenţiabili primari PDL şi PSD, dar şi pe Preda, Macovei,Baconschi

Băsescu indică drept posibili prezidenţiabili primari PDL şi PSD, dar şi pe Preda, Macovei,Baconschi (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Răspunzând unei întrebări referitoare la persoane pe care le vede urmându-i la Cotroceni, Băsescu a răspuns: "Eu m-aş uita la câţiva dintre primarii extraordinari care sunt acum şi la PDL şi la PSD. Sunt primari care sunt foarte apreciaţi, care au dovedit calitatea de a fi apropiaţi de oameni şi de a le rezolva problemele".

"Dacă vă uitaţi la ei, veţi depista cel puţin vreo şase - zece oameni care au confimat în administraţia locală", a continuat el.

Şeful statului a subliniat că nu este acelaşi lucru administraţia locală cu problemele la nivel naţional, dar a menţionat că cei la care se referă "sunt oameni care au probat".

"M-aş uita, de asemenea, dacă-mi este permis, la omeni de gen Preda, de gen Baconschi, Monica Macovei, Sever Voinescu. Sunt oameni care au venit de curând în politică, s-au alăturat PDL pentru că au crezut în ce declara PDL, au anumite frustrări pentru că au văzut şi jocuri de nepotism făcute de unul sau altul şi îndreptare de resurse în mod mai mult sau mai puţin justificat şi politizarea aparatului", a continuat Băsescu.

La observaţia că aceştia nu ar fi "unşi cu toate alifiile" necesare unui şef de stat, Băsescu a spus că "până în 2014 mai este".

"Depinde dacă-i va gira partidul la următorul congres, la începutul anului 2010", a adăugat el.

Întrebat dacă ar putea indica vreun nume şi din lumea financiară, Băsescu a spus că finanţiştii sunt prea bine plătiţi ca să se apropie de partide politice.

În ceea ce-l priveşte pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, Traian Băsescu a afirmat că au fost momente în care a discutat cu acesta foarte deschis subiectul, însă acesta "l-a respins categoric".

"Sunt convins că îmi va fi foarte greu să-l mai conving vreodată pe Lucian Croitoru să se apropie de guvern", a mai spus şeful statului la B1TV.

Traian Băsescu a apreciat că ultimii ani au arătat oamenilor "toată mizeria politicului".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici