Băsescu, ironizat la Congresul TSD: Bănicioiu i-a dat lui Ponta o colivie "destinată unui cuc"

Preşedintele Traian Băsescu a fost ironizat, sâmbătă, la Congresul TSD de la Braşov, Nicolae Băniciou, liderul tinerilor din PSD dându-i premierului Victor Ponta, prezent la eveniment, o colivie pe care era lipită o foaie cu mesajul "AMR 61 săptămâni" şi spunându-i că este "destinată unui cuc".

521 afișări
Imaginea articolului Băsescu, ironizat la Congresul TSD: Bănicioiu i-a dat lui Ponta o colivie "destinată unui cuc"

Traian Băsescu (Imagine: Bogdan Maran/ Meediafax Foto)

Gestul lui Bănicioiu a fost făcut în contextul în care, recent, Victor Ponta a ironizat faptul că Traian Băsescu a susţinut, timp de mai multe zile, declaraţii de presă la ora 18.30 la Cotroceni, premierul afirmând că preşedintele este precum un "cuc" care iese la oră fixă pentru a face scandal.

Actualul lider TSD, Nicolae Bănicioiu, a declarat, sâmbătă, că a primit cadou de la Victor Ponta, când actualul premier şi-a terminat mandatul în fruntea TSD, un sacou.

Bănicioiu a afirmat că încă poartă sacoul şi că acum, când îşi încheie mandatul la şefia TSD, vrea să îi facă, la rândul său, un cadou lui Ponta.

El i-a dat premierului o colivie pe care era lipită o foaie cu mesajul "AMR 61 săptămâni" şi a spus că obiectul este "destinat unui cuc".

Victor Ponta râs şi a replicat: "N-am înţeles din prima foarte bine, pentru că nu m-am trezit aşa dimineaţă ca voi".

Premierul a adăugat că se bucură că vorbeşte după ora 11.00 şi a menţionat că la întâlnirea cu femeile PSD de la Iaşi a vrut să vorbească la 18.30, dar a aflat că între timp "cucul s-a defectat şi nu mai iese la ora 18.30, ci dimineaţa la 11.00".

Declaraţiile lui Ponta au venit în contextul în care în 7 şi 8 octombrie, la ora 18.30, Traian Băsescu a făcut declaraţii la ora 18.30 la Cotroceni, în care a acuzat faptul că pactul de colaborare Preşedinţie-Guvern a fost încălcat de premier şi a ameninţat că se gândeşte să îl denunţe.

În 8 octombrie, Victor Ponta declara că preşedintele Traian Băsescu nu a mai denunţat Pactul de colaborare instituţională deoarece nu mai este aşa curajos ca înainte, fiind doar ca un "cuc" care iese la ora 18.30 pentru a face scandal.

"Doar în sensul regnului animal mă gira. M-a girat pe mine vreodată Băsescu cu ceva ? Doamne fereşte, cred că ar fi un lucru foarte grav (...) Mi-aş dori ca român în primul rând, nu doar ca prim-ministru, să avem un preşedinte serios şi responsabil. Nu avem asa ceva, e - cum zicea un jurnalist ? - e ca şi cucul care iese la 18.30 şi zice ceva, face un scandal, de fiecare dată pe altă temă", spunea Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici