Băsescu: La Carei, premierul, dacă voia să fie băgat în seamă de preşedinte, să se fi aşezat lângă şeful Statului Major

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că premierul Victor Ponta ar fi trebuit să stea, sâmbătă, la manifestările de Ziua Armatei Române, de la Carei, lângă şeful Statului Major, dacă ar fi vrut "să fie băgat în seamă" de şeful statului.

478 afișări
Imaginea articolului Băsescu: La Carei, premierul, dacă voia să fie băgat în seamă de preşedinte, să se fi aşezat lângă şeful Statului Major

Traian Băsescu (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

La observaţia unui jurnalist referitoare la faptul că, sâmbătă, la manifestările de Ziua Armatei Române de la Carei, nu i-a salutat pe premier şi pe ceilaţi membri ai Guvernului, preşedintele Traian Băsescu a replicat: "Doamnă, ce treabă aveam eu cu premierul ieri? Premierul era în calitatede preşedinte al unui partid. Protocolul de stat este foarte clar în ceea ce priveşte manifestările la care participă armata şi preşedintele. Iar premierul, dacă vroia să fie băgat în seamă de preşedintele României, trebuia să nu se aşeze cu partidul, trebuia să se aşeze lângă şeful Statului Major al Armatei".

La insistenţele jurnaliştilor care au precizat că Victor Ponta era cu membri ai Guvernului, Traian Băsescu a spus din nou că premierul trebuia să stea lângă şeful Statului Major al Armatei.

"Eu, în calitate de comandant al Armatei, la o asemenea manifestare de Ziua Armatei nu mă duc lângă un civil care astăzi este, mâine nu este, ci mă duc lângă şeful Statului Major al Armatei care e comandanetul curent al Armatei", a afirmat Traian Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta, alături de mai mulţi miniştri, au participat, sâmbătă, la Carei, la manifestările de Ziua Armatei Române, la sosirea la ceremonie preşedintele dând mâna doar cu reprezentanţii Armatei, dar nu şi cu premierul şi cu membrii Guvernului.

La ceremoniile de la Carei organizate de Ziua Armatei au ajuns, sâmbătă, în jurul orei 11.00, premierul Victor Ponta, împreună cu mai mulţi miniştri, între care vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Apărării, Mircea Duşă, ministrul de Externe, Titus Corlăţean, Nicolae Bănicioiu.

Ulterior, la ceremonie, care a început la ora 11.00, a ajuns şi preşedintele Traian Băsescu. Acesta a mers şi a dat mâna cu autorităţile locale prezente şi cu reprezentanţii Armatei, care i-au prezentat onorul, dar nu şi cu premierul Victor Ponta şi cu membrii Guvernului.

Premierul Victor Ponta a spus, la finalul ceremoniei, că nu s-a întâlnit cu preşedintele, explicând că el a stat în altă parte şi precizând că se bucură că nu a fost nimeni huiduit.

Întrebat cum a fost întâlnirea cu preşedintele Traian Băsescu la manifestările organizate la Carei de Ziua Armatei Române, premierul a spus că nu s-a întâlnit cu şeful statului.

"Nu m-am întâlnit cu dânsul (...) Domnia sa a stat într-un loc, noi am stat în partea cealaltă. Vreau însă să vă spun un lucru şi vreau să le mulţumesc tuturor celor ... locuitorilor simpli, nu vorbesc de instituţii publice şi militare, care au fost astăzi la Carei", a spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici