Băsescu: Miron Cozma şi Ion Iliescu, ambii responsabili ai mineriadelor din anii '90

Traian Băsescu a declarat, duminică seară, la sediul său de campanie, că nu îi va amnistia şi nu îi va ierta niciodată pe Miron Cozma, liderul care i-a manipulat pe mineri la evenimentele de la începutul anilor 90, şi pe Ion Iliescu, "tătucul manipulărilor", ambii responsabili ai mineriadelor.

100 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Miron Cozma şi Ion Iliescu, ambii responsabili ai mineriadelor din anii '90

Băsescu: Miron Cozma şi Ion Iliescu, ambii responsabili ai mineriadelor din anii '90 (Imagine: Gigi Ciuncanu/Mediafax Foto)

"Niciodată nu voi ierta sau amnistia oameni responsabili de mineriade. Eu astăzi am dat un semnal pentru acei oameni care au fost manipulaţi. (...) Aceşti oamenii nu mai trebuiesc ţinuţi sub stigmatul evenimentelor din 13-15 sau a evenimentelor din septembrie 91, pentru că au fost manipulaţi. Sunt oameni extraordinari ca suflet şi faptul că au fost manipulaţi la începutul anilor 90 consider că nu este un motiv să nu îi respectăm aşa cum merită să fie respectaţi. Responsabilii sunt doi. Miron Cozma, liderul lor, care i-a manipulat împreună cu locotenenţii lui, şi tătucul manipulării, care este Ion Iliescu, ce încerca să-şi impună puterea, utilizând şi minerii", a declarat Traian Băsescu.

El a menţionat că, duminică, la Petroşani, în Valea Jiului, s-a desfăşurat o ceremonie în care a decorat post-mortem minerii care au decedat în accidentul de anul trecut de la Petrila, la 15 noeimbrie, şi pe cei care au mai salvat parte din echipa care a fost surprinsă de deflagraţie.

"Este una din puţinele ocazii când nu fac ceremonia de decorare la Palatul Cotroceni. Deşi am acordat cele mai înalte decoraţii ale statului român, am preferat s-o fac în Valea Jiului, ca semn de respect pentru tăria acestor oameni, pentru solidaritatea specifică minerilor, pentru caracterul puternic al acestor oameni şi pentru suferinţele pe care famiilor lor le-au îndurat în urma accidentului, dar şi pentru riscurile la care minerii din Valea Jiului sunt supuşi în fiecare zi. Am vrut, dacă vreţi, un prim semnal extrem de serios, că minerii nu sunt cei pe care îi descriem în culori cenuşii în urma evenimentelor de la începutul anilor '90", a spus Băsescu.

El a adăugat că acele evenimente au fost cauzate de manipularea unui "lider lipsit de responsabilitate, Miron Cozma, şi a unui politician învechit în vremuri rele şi lipsit de responsabilitate, care poartă numele de Ion Iliescu".

"Decorarea minerilor la Petroşani este semnul respectului meu şi, dacă mi-este permis, al românilor, pentru munca grea a minerilor", a conchis Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici