Băsescu: Noul cabinet e formula pe care Croitoru şi Boc au găsit-o ca fiind maxim acceptabilă

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Craiova, că noua componenţă a Cabinetului, găsită de "premierul Croitoru şi premierul Boc", avea nevoie de susţinerea celui mai mare partid parlamentar, PDL, aceasta fiind, în opinia şefului statului, o "formulă guvernamentală maxim acceptabilă".

16 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Noul cabinet e formula pe care Croitoru şi Boc au găsit-o ca fiind maxim acceptabilă

Băsescu: Noul cabinet e formula pe care Croitoru şi Boc au găsit-o ca fiind maxim acceptabilă (Imagine: Tibi Bologh/Mediafax Foto)

"Este o componenţă în care cred că sunt oameni valoroşi, care trebuie să mai treacă şi de Parlament. Sper să treacă şi de Parlament, pentru că România are nevoie de Guvern. Dacă nu, o altă propunere", a declarat Băsescu.

Întrebat ce se va întâmpla în cazul în care Cabinetul propus de Lucian Croitoru nu va trece de votul Parlamentului, Traian Băsescu a spus: "Va fi poza iresponsabilităţii dusă până la limite maxime. Iresponsabilitatea unei majorităţi parlamentare. Nu am înţeles niciodată de ce a trebuit să se producă retragerea a opt miniştri din guvern, în condiţiile în care premierul are posibilitatea remanierii oricărui ministru din Guvern".

Băsescu a apreciat că în Guvernul Croitoru sunt "câţiva tehnicieni", explicând prezenţa reprezentanţilor PDL în noua formulă guvernamentală prin necesitatea Executivului de a fi susţinut de cel mai mare partid parlamentar.

"Sunt câţiva tehnicieni, însă este evident că acest Guvern avea nevoie de susţinerea celui mai mare partid parlamentar, PDL fiind partidul cu cel mai mare număr de parlamentari, pentru a avea o şansă să treacă. Cred că asta este formula pe care premierul Croitoru şi premierul Boc au găsit-o pentru a prezenta o formulă guvernamentală maxim acceptabilă", a spus Băsescu.

Premierul desemnat Lucian Croitoru şi-a prezentat, vineri, formula de Guvern, care cuprinde 14 ministere şi în care se regăsesc principalii miniştri ai Cabinetului Boc, membri PDL, respectiv, Vasile Blaga, Adriean Videanu, Gheorghe Pogea, Radu Berceanu, Mihai Stănişoară.

Premierul desemnat Lucian Croitoru a declarat, la Realitatea TV, că el a fost cel care a stabilit lista Guvernului şi care a insistat ca Executivul să fie politic, respingând "insinuările" conform cărora această listă i s-ar fi dat "de la partid, bineînţeles sub îndrumarea directă a preşedintelui".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici