Băsescu nu va mai face declaraţii de presă la întoarcerea de la şedinţele de Consiliu European

Traian Băsescu a anunţat, joi, la plecarea spre Bruxelles, că nu va mai susţine "scurte declaraţii de presă" la întoarcerea de la şedinţele de Consiliu European, optându-se pentru organizarea, în săptămâna următoare fiecărui summit, a unui "proces de informare", care va fi susţinut de Leonard Orban.

29 afișări
Imaginea articolului Băsescu nu va mai face declaraţii de presă la întoarcerea de la şedinţele de Consiliu European

Leonard Orban şi Traian Băsescu (Imagine: Eduard Andrei/Mediafax Foto)

"Am ajuns la concluzia că nu facem suficient pentru promovarea deciziilor Consiliului European. Acum, avându-l şi pe domnul Leonard Orban în calitate de consilier prezidenţial, voi avea posibilitatea să explic mai bine concluziile Consiliilor Europene. Nu va fi la întoarcere o scurtă declaraţie de presă, ci vom organiza în săptămâna următoare fiecărui consiliu un proces de informare a populaţiei, pe care, în principal, în va susţine domnul Orban, fiind extrem de calificat în a explica ceea ce se întâmplă în Consiliu", a precizat Băsescu.

Şeful statului a plecat, joi dimineaţă, la Bruxelles, unde va participa la sesiunea de primăvară a Consiliului European, el fiind însoţit de consilierul prezidenţial pentru afaceri europene, Leonard Orban.

De această dată, Administraţia Prezidenţială a decis să nu invite şi jurnalişti pentru această deplasare a preşedintelui. În general, la precedentele Consilii Europene, Preşedinţia a invitat şi jurnalişti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici