Băsescu: "Ponta şi Antenescu, pardon Antonescu", cuplu comic, la fel ca şi ideologul lor, Felix

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la TVR, că pentru el Crin Antonescu şi Victor Ponta sunt "un cuplu comic", la fel ca şi "ideologul" acestora, Dan Voiculescu, pe care l-a numit "Felix".

86 afișări
Imaginea articolului Băsescu: "Ponta şi Antenescu, pardon Antonescu", cuplu comic, la fel ca şi ideologul lor, Felix

Băsescu: "Ponta şi Antenescu, pardon Antonescu", cuplu comic, la fel ca şi ideologul lor, Felix (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Băsescu a declarat la TVR că odată cu constituirea USL a fost creat cuplul "Antenescu-Ponta", care pentru el este un cuplu comic.

Potrivit şefului statului, cei doi lideri ai USL sunt "două matrioşti" care spun un singur lucru: "suspendarea lui Băsescu", "căderea Guvernului".

"Ce să vă spun? Pentru mine e un cuplu comic. Parcă sunt două matrioşti de alea care spun un singur lucru: «suspendarea lui Băsescu, căderea Guvernului». Foarte bine. Faceţi asta, dar puneţi ceva în loc. Spuneţi pentru ce. Pentru că mie îmi par aşa, eu vă spun impresia pe care mie mi-o lasă: obiectivul lor este să dobândească puterea, lucru absolut în regulă. Dar trebuie să dobândeşti pentru ceva. Doar pentru «Jos Băsescu!», «Jos Guvernul Boc!», nu-i o motivaţie suficientă. Ce pui alternativ ca program pentru ţară? O să vii să spui că dublezi pensiile? Că treci la creşterea masivă a pensiilor şi a salariilor? Nu poţi. Minţi", a spus Băsescu.

El a întrebat retoric: "Credeţi că eu n-aş fi vrut să nu se taie salarii sau să se reducă pensii?".

Întrebat cum comentează faptul că opoziţia pare să se descurce mai bine decât majoritatea cu jocul "compromisului şi câştigurilor ulterioare", Băsescu a replicat: "Să ne înţelegem, eu nu sunt împotriva compromisului, dar nu a compromisului continuu".

"Nu poţi să faci politică fără un compromis. Eu am arătat că la momentul limită, când trebuie să se realizeze o majoritate, că nu poţi guverna cu o majoritate, sunt capabil de compromis, dar nu trebuie să ai viaţa unui partid, tot un compromis. Să fac un compromis cu Voiculescu ca să dau bine la antene. Să fac un compromis cu Vântu ca să dau bine la antene. Să fac un compromis cu Ponta să nu mă aresteze. Aia nu mai e politică, e un compromis murdar, în defavoarea electoratului", a spus Băsescu.

El a subliniat că, în politică, "compromisurile se fac când nu mai ai soluţii". "Dar nu un compromis continuu. Ce dacă te înjură la Antenă sau la Realitatea, sau îţi deformează acţiunile, unde e problema? Pentru atâta lucru nu merită să faci un compromis", a apreciat preşedintele.

El a menţionat că şi termenul de 25 martie avansat de Dan Voiculescu pentru suspendarea preşedintelui este comic.

Băsescu a spus că Dan Voiculescu este, la fel ca liderii USL, comic. Şeful statului s-a referit la Dan Voiculescu cu apelativul "Felix".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici