Băsescu: Regretul e că nu am avut tot timpul o majoritate care să accelereze reformarea României

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, luni, la TVR, că nu a ajuns încă la ”viziunea asupra a ceea ce trebuie să regrete în cele două mande” dar că ” un regret generic pe care îl are este că nu a avut tot timpul o majoritate care să sprijine, să accelereze mai puternic reformarea României”.

90 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Regretul e că nu am avut tot timpul o majoritate care să accelereze reformarea României

Traian Băsescu (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Nu am ajuns încă la viziunea asupra a ceea ce trebuie să regret în cele două mandate”, a spus Traian Băsescu la TVR, întrebat ce regretă, după cele două mandate de şef al statului.

El a precizat că un ”regret generic” pe care îl are este că ”nu a avut tot timpul o majoritate care să sprijine, să accelereze mai puternic reformarea României”.

”Marea problemă, în momentul de faţă, nu este la servicii, nu este la justiţie, deşi şi aici sunt lucruri de făcut, de punere sub control a acestor structuri, servicii de informaţii. Marea problemă este că, spre exemplu, în partea de executiv, nu am găsit înţelegere să depolitizăm administraţia”, a arătat Băsescu, dând vina pe ”partidele care au fost la guvernare, fie că a fost PDL-ul, PSD-ul, liberalii, că au guvernat cu toţii.

Traian Băsescu a menţionat că depolitizarea ”trebuie făcută, pentru că asta este şi explicaţia de ce nu absorbim fondurile europene, de ce nu creăm locuri de muncă”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici