Băsescu: România nu va recunoaşte Kosovo până când nu se va ajunge la o înţelegere Belgrad-Priştina

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la reuniunea anuală cu ambasadorii români, că România nu va recunoaşte Kosovo până când nu se va ajunge la o înţelegere între Belgrad şi Priştina, precizând că ţara noastră vrea o diminuare a forţelor armate din zonă.

457 afișări
Imaginea articolului Băsescu: România nu va recunoaşte Kosovo până când nu se va ajunge la o înţelegere Belgrad-Priştina

Traian Băsescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Aici nu am o soluţie la EULEX-Kosovo. Suntem un stat care nu recunoaşte Kosovo şi am rămas cu o contribuţie mare de forţe în nordul Kosovo, exact în zona cea mai fierbinte. Aici va rebui să stabilim cu partenerii noştri europeni care sunt previziunile lor de contribuţii, în condiţiile în care România ar dori să-şi diminueze prezenţa în Kosovo", a declarat Traian Băsescu.

El a mai spus că poziţia României este neschimbată şi se înscrie în acelaşi mod de gândire legat de conflictul din Orientul Mijlociu.

"România nu va recunoaşte Kosovo până când nu se va ajunge la o înţelegere între Belgrad şi Priştina. Nu avem niciun motiv să lucrăm cu altă măsură în disputa din Balcani faţă de situaţia din Orientul Mijlociu. Intenţia noastră este să facem apel la statele membre ale UE să rebalansăm prezenţa în Kosovo şi cu o oarecare distribuţie mai echilibrată a participării la EULEX. România a participat la EULEX cu condiţia ca participarea să nu fie interpretată ca sprijin pentru construcţia instituţională în Kosovo", a explicat şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici