Băsescu: Românii nu au motive să fie pesimişti, chiar dacă încă ne este greu

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la o întâlnire cu reprezenţi ai comunităţii româneşti din Germania, că românii nu au motive să fie pesimişti, chiar dacă încă le este greu şi a susţinut că România va depăşi criza mai bine decât alte ţări.

403 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Românii nu au motive să fie pesimişti, chiar dacă încă ne este greu

Băsescu: Românii nu au motive să fie pesimişti, chiar dacă încă ne este greu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Îmi pare foarte rău că în România a fost creată - şi aici trebuie să recunoaştem că mass-media a avut un rol foarte important în a-i face pe români pesimişti. Le spun şi de la Bucureşti şi le spun şi astăzi de la Berlin că nu au motive să fie pesimişti, chiar dacă încă ne este greu. România va depăşi criza mai bine decât alte ţări, chiar dacă asta a însemnat un cost uriaş pentru fiecare român şi un cost politic pentru cei care s-au aflat la guvernare în această perioadă", a spus şeful statului.

El a adăugat că a fost preferat un cost politic unui derapaj.

"Eu sunt convins că mai devreme sau mai târziu românii vor înţelege că nu le-am fost ostili şi am făcut ce a trebuit. Dacă reuşeşti să-ţi pui corabia la cheu, sigur nu ai decât să fii mulţumit până la urmă, pentru tine, să ai conştiinţa că ţi-ai făcut datoria", a menţionat preşedintele Băsescu.

Şeful statului le-a mai spus celor aproape o sută de membri ai comunităţii româneşti prezenţi la întâlnirea de Ambasada de la Berlin că România stă mai bine decât "dezastrul" care se "propovăduieşte" către români de către canale mass-media, chiar şi din punct de vedere al absorbţiei fondurilor europene.

"Nu stăm atât de rău pe cât se spune şi suntem extrem de determinaţi ca anul electoral 2012 să nu afecteze sau să nu întoarcă România într-o situaţie dificilă din punct de vedere al stabilităţii macroeconomice", a mai spus Traian Băsescu, menţionând că, din punctul său de vedere, România nu va intra în recesiune în 2012 şi va putea valorifica oportunităţile care îi sunt puse la dispoziţie de Comisia Europeană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici