Băsescu: S-a semnat un memorandum cu Rusia la nivelul CSAT pentru cooperarea împotriva unor riscuri

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că a fost semnat, la nivelul CSAT, un memorandum cu Consiliul de Securitate al Federaţiei Ruse pentru cooperarea împotriva unor riscuri, precum terorismul, ocazia fiind vizita lui Nikolai Patruşev, secretarul Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse.

362 afișări
Imaginea articolului Băsescu: S-a semnat un memorandum cu Rusia la nivelul CSAT pentru cooperarea împotriva unor riscuri

Băsescu: S-a semnat memorandum cu Rusia la nivelul CSAT pentru cooperarea împotriva unor riscuri (Imagine: Shutterstock)

Băsescu a spus că prezenţa lui Patruşev la Bucureşti va fi speculată şi că de aceea doreşte să prezinte ce s-a întâmplat cu ocazia vizitei oficialului rus la Bucureşti.

"Nikolai Patruşin este secretarul Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse şi principalul motiv prezenţei dânsului la Bucureşti a fost semnarea unui memorandum la nivelul dânsului, deci domnul Patruşev şi domnul Fota, care vizează cooperarea între CSAT şi Consiliul de Securitate al Federaţiei Ruse. În mod categoric, acest memorandum va deschide cooperarea între structurile de securitate şi de poliţie ale României şi Federaţiei Ruse, în interiorul celor convenite în cadrul memorandumului", a spus Băsescu.

Preşedintele a spus că în interiorul memorandumului s-a decis cooperarea în lupta împotriva terorismului, subiect de interes maxim pentru noi, mai ales că se apropie încheierea misiunii ISAF din Afganistan

Alte subiect din memorandum vizează lupta împotriva criminalităţii transfrontaliere, combaterea traficului de fiinţe umane, combaterea traficului de droguri, lupta împotriva spălării banilor şi a criminalităţii economice, lupta împotriva criminalităţii cibernetice.

"Cam acestea au fost obiectivele adoptate în Memorandum pe care CSAT-ul şi le însuşeşte şi fiecare instituţie va lucra pe această temă cu instituţiile omoloage din Federaţia Rusă", a spus Băsescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici