Băsescu: Un nou împrumut în 2011 destinat consumului - soluţia distrugerii viitorului României

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la RRA, că a contracta un nou împrumut în 2011 de la FMI pentru consum ar reprezenta "soluţia distrugerii viitorului României", el propunând ca, dacă se mai împrumută bani, aceştia să fie cheltuiţi doar pentru autostrăzi, diguri şi căi ferate.

53 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Un nou împrumut în 2011 destinat consumului - soluţia distrugerii viitorului României

Băsescu: Un nou împrumut în 2011 destinat consumului - soluţia distrugerii viitorului României (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Soluţia distrugerii viitorului României, asta e soluţia dacă mai luăm o dată bani. Eu sunt de acord să mai luăm bani în 2011 dacă îi ducem numai în dezvoltare. Adică, propunerea mea publică este să trăim din ce producem, iar ce împrumutăm să cheltuim numai pentru dezvoltare, să facem diguri, autostrăzi. Noi de 12 ani împrumutăm bani, adică avem bugete cu deficit şi dedicăm banii consumului", a declarat Traian Băsescu la Radio România.

El a catalogat drept "criminal" gestul guvernării PNL de a cheltui 3,2 miliarde din Fondul de Dezvoltare, rezultaţi din vânzarea BCR şi a unor societăţi de distribuţie a electricităţii.

De asemenea, el s-a declarat împotriva privatizării societăţilor din portofoliul statului, admiţând că ar fi de acord cu vânzarea a maximum 49% din acţiunile deţinute la companii, statul urmând să rămână cu 51% din acţiuni, iar banii rezultaţi să nu fie folosiţi pentru consum, ci pentru autostrăzi, căi ferate sau diguri.

Discuţiile dintre FMI şi România privind un nou acord ar putea începe în următoarele luni, imediat ce Guvernul va da un semnal clar în acest sens, iar în cazul în care se va ajunge la o înţelegere aranjamentul va fi unul de tip precautionary sau stand-by,potrivit reprezentantului FMI Jeffrey Franks.

"Toate discuţiile legate de tipul de acord pe care ar putea să-l încheie autorităţile române cu FMI şi durata unui eventual nou acord ar putea avea loc în următoarele luni, odată ce Guvernul ne va da un semnal clar că vrea să înceapă aceste discuţii", a declarat pentru MEDIAFAX Franks, şeful misiunii FMI în România.

Pe de altă parte, Franks a declarat că board-ul FMI este îngrijorat în legătură cu capacitatea autorităţilor române de continuare de politicilor de reformă, fiind nevoie de ţinerea cheltuielilor sub control şi de măsuri privind creşterea colectării veniturilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici