Băsescu: Ungaria a depăşit nişte limite prin declaraţii privind aşa-zişii oropsiţi minoritari maghiari din România

Traian Băsescu a declarat, la Universitatea de Vară de la Izvoru Mureşului, că Ungaria a depăşit nişte limite ”prin declaraţii publice legat de aşa-zişii oropsiţi minoritari maghiari din România”, dar nu se uită că românii din Harghita, Covasna şi Mureş ”nu au drepturi cât au minoritarii maghiari”.

4022 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Ungaria a depăşit nişte limite prin declaraţii privind aşa-zişii oropsiţi minoritari maghiari din România

Băsescu: Ungaria a depăşit nişte limite prin declaraţii privind aşa-zişii oropsiţi minoritari maghiari din România (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Fostul preşedinte Traian Băsescu a ajuns marţi, în jurul orei 11.00, la Izvoru Mureşului, în judeţul Harghita, pentru a participa la cea de-a XIII-a ediţie a Universităţii de vară "România şi românii de la frontiera UE şi NATO", care a început luni.

El a declarat că ţări precum Ucraina, Serbia sau Ungaria îşi pierd din credibilitate în relaţia cu România, neacordând minorităţilor româneşti drepturi.

”Sunt nişte realităţi în jurul nostru care ne obligă să aşezăm politica legată de minorităţile din jurul frontierelor între priorităţile de politică externă. Aici trebuie să fie doi parteneri care să înţeleagă şi eu cred că toate aceste ţări, fie că vorbim de Ucraina, de Serbia, de Ungaria pierd în credibilitate în relaţia cu România, neacordând minorităţilor româneşti drepturi”, a afirmat Băsescu.

De asemenea, fostul şef al statului a spus că Ungaria a depăşit nişte limite ”prin declaraţii publice legat de aşa-zişii oropsiţi minoritari maghiari din România”.

”Ungaria cred că a depăşit nişte limite în intervenţionismul ei politic, prin declaraţii publice legat de aşa-zişii oropsiţi minoritari maghiari din România, dar nu se uită că românii din Harghita, Covasna şi Mureş nu au drepturi şi resursă financiară cât au minoritarii maghiari date de la Guvernul României”, a mai spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici