Biden despre prezidenţiale: Vă invidiez, la voi campania durează doar 30 de zile

Vicepreşedintele american, Joe Biden, a declarat, joi, după întrevederea cu preşedintele Traian Băsescu, la Cotroceni, că urează românilor noroc la alegerile prezidenţiale, precizând că invidiază faptul că în România campania durează doar 30 de zile, faţă de campaniile din SUA, care sunt mai lungi.

43 afișări
Imaginea articolului Biden despre prezidenţiale: Vă invidiez, la voi campania durează doar 30 de zile

Biden despre prezidenţiale: Vă invidiez, la voi campania durează doar 30 de zile (Imagine: Daniel Mihăilescu/Mediafax Foto)

"Vreau să urez întregului popor român noroc în aceste alegeri, vă invidiez că la dumneavoastră campania durează doar 30 de zile, ale noastre sunt mult mai lungi", a spus Biden.

El a ţinut să precizeze că discuţia cu preşedintele Băsescu a fost eficientă şi directă.

Biden a ţinut să remarce şi faptul că ambasadorul SUA la Bucureşti este prieten al României, "aproape rudă".

Preşedintele Băsescu a declarat, pe de altă parte, că a abordat în discuţia cu Biden, "prima vizită la nivel înalt de la instalarea noii administraţii la Casa Albă", necesitatea creşterii investiţiilor americane în România.

"Din punctul nostru de vedere, nimic nu s-a schimbat în relaţia cu SUA", a spus Băsescu în acest context.

El a declarat, de asemenea, că s-a discutat despre terminalul de gaze lichefiate de la Constanţa, concluzionându-se că acesta rămâne un proiect comun al celor două părţi.

Băsescu a menţionat că s-a discutat şi despre proiectul PEOP.

Preşedintele român a mai spus că s-a căzut de acord, la Cotroceni, asupra faptului că sunt necesare relaţii pragmatice în zonă cu Federaţia Rusă şi Turcia, plecând de la premisa că cele două sunt puteri zonale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici