Birchall vrea să-l cheme din nou la comisia de afaceri europene pe ministrul Ghinea

Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene, deputatul PSD Ana Birchall, a declarat, marţi, că îl va chema din nou la comisie pe ministrul Cristian Ghinea, pe motiv că 122 de "experţi" vor depune o moţiune "civică" împotriva acestuia, iar comisia va sprijini demersul.

342 afișări
Imaginea articolului Birchall vrea să-l cheme din nou la comisia de afaceri europene pe ministrul Ghinea

Cristian Ghinea

"Am avut pe ordinea de zi o informare pe care eu am avut-o ieri cu reprezentanţii experţilor grupului POCU (Programul Operaţional Capital Uman-n.r.) care mi au adus la cunoştinţă problemele de fond cu care dânşii se confruntă. Peste 122 de experţi pe fonduri europene au adresat diverse scrisori Ministerului Fondurilor Europene, ni le-au transmis şi nouă, la rândul nostru noi le-am transmis instituţional MFE. I-am informat că, până în acest moment, MFE prin conducere sa nu a binevoit să ne răspundă instituţional la aceste scrisori, deşi au fost adresate de peste două luni de zile şi dânşi au propus, eu astăzi am informat membri Comisiei pentru Afaceri Europene şi am adoptat cu unanimitate solicitarea şi propunerea experţilor pe fonduri europene de a avea o moţiune civică pe fonduri europene", a declarat preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene, Ana Birchall.

Ana Birchall a afirmat "moţiunea civică" va fi redactată de experţii cu care a discutat: "Probabil, în maxim două săptămâni vom avea dezbatere pe această moţiune civică. Ministrul fondurilor europene va fi invitat şi sperăm să onoreze invitaţia".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici