Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor: Cererea arestării preventive a deputatului Marko Attila se va discuta probabil miercuri în plen

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, miercuri, să trimită la Comisia juridică a doua cerere de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a deputatului UDMR Marko Attila, comisia având termen până luni seară pentru a întocmi raportul, iar plenul se va pronunţa, probabil, miercuri.

81 afișări
Imaginea articolului Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor: Cererea arestării preventive a deputatului Marko Attila se va discuta probabil miercuri în plen

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor: Cererea arestării preventive a deputatului Marko Attila se va discuta probabil miercuri în plen (Imagine: Mediafax Foto / Vargyasi Levente)

Secretarul Camerei Marcel Ciolacu a făcut aceste precizări după şedinţa conducerii Camerei, arătând că dosarul are 11 volume.

"În legătură cu cererea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului UDMR Marko Attila Gabor într-un nou dosar penal, conform procedurii termenul este de trei zile, deci luni seară Comisia juridică trebuie să se întrunească să pună la dispoziţie domnului deputat cele 11 volume şi să întocmească raportul. Mai mult ca sigur se va discuta în Biroul Permanent de marţi când va intra la plen şi, după cum a spus preşedintele Camerei Valeriu Zgonea, mai mult ca sigur va fi în plen miercuri", a spus Ciolacu.

El a adăugat că deputatului Marko Attila, care este plecat din ţară, i se va trimite comunicarea la biroul parlamentar.

"I se va comunica normal, oficial, trimitem la cabinetul parlamentar, se fac procedurile", a spus Ciolacu.

Procurorii DNA au cerut, marţi, aviz pentru arestarea deputatului Marko Attila Gabor, în dosarul în care este implicat şi Horia Georgescu, fiind suspectat de abuz în serviciu privind acordarea de despăgubiri pentru imobile supraevaluate cu aproximativ 75 de milioane de euro.

Camera Deputaţilor a mai votat în 2 decembrie o altă cerere a ministrului Justiţiei privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului UDMR, în dosarul retrocedărilor Bica 2.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici