Blaga: Conducerea ASF e stabilită pe criterii de clientelism politic. Nouă membri nu au studii economice

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat miercuri, după ce şi-a exercitat votul pentru membrii Consiliului ASF, că desemnarea persoanelor aflate în conducerea acestei instituţii a fost făcută "pe aceleaşi criterii de clientelism politic", iar nouă membri nu au studii economice.

812 afișări
Imaginea articolului Blaga: Conducerea ASF e stabilită pe criterii de clientelism politic. Nouă membri nu au studii economice

Vasile Blaga (Imagine: Silviu Matei/ Mediafax Foto)

Blaga a fost întrebat, după ce şi-a execitat votul, cum vede conducerea ASF.

"Pe aceleaşi criterii de clientelism politic, nouă dintre ei nici măcar nu au studii economice", a replicat Blaga.

Cele două Camere ale Parlamentului s-au reunit, miercuri dimineaţă, în şedinţă comună, pentru a-i vota pe membrii Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară care au fost audiaţi şi validaţi de comisiile de buget.

Şedinţa este condusă de vicepreşedintele PSD Viorel Hrebenciuc, care a anunţat că sunt prezenţi 305 parlamentari şi 282 sunt absenţi.

Votul este secret, cu buletine de vot.

Comisiile de Buget-Finanţe şi comisiile economice din Senat şi Camera Deputaţilor i-au validat, marţi, în urma audierilor, pe Dan-Radu Ruşanu pentru funcţia de preşedinte al ASF şi pe Daniel Dăianu pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al acestei instituţii.

Totodată, comisiile i-au validat pe Daniel Tudor, Mircea Ursache şi Ion Giurescu pentru funcţiile de vicepreşedinţi.

Comisiile i-au validat şi pe Dorina Mihăilescu, Gheorghe Marcu, Gavrilă Alexe, Gheorghe Albu, Lorand-Istvan Kralik, Marian Mîrzac, Marian Sârbu, Cornel Moldoveanu, Tudor Baltă, Doru Frunzulică, Nina Puiu şi Gh. Cornel Coca Constantinescu pentru funcţiile de membri ai Consiliului ASF.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici