Blaga: Dacă Boc era doar premier, nu şi lider de partid, schimbam 2-3 guverne şi PDL rămânea la 30%

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marţi seară, la Constanţa, că dacă Emil Boc ar fi fost doar prim-ministru, nu şi preşedinte al partidului, atunci democrat-liberalii ar fi putut schimba mai mulţi premieri fără ca scorul partidului să scadă sub 30 la sută la alegeri.

539 afișări
Imaginea articolului Blaga: Dacă Boc era doar premier, nu şi lider de partid, schimbam 2-3 guverne şi PDL rămânea la 30%

Vasile Blaga (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Vasile Blaga şi-a prezentat, marţi seară, la Constanţa, moţiunea "România dreaptă. PDL - politica dincolo de lozinci". În cadrul discursului, el a spus că partidul trebuie să conducă guvernul, nu invers, aşa cum se întâmplă în ultima perioadă.

"De aceea spuneam că trebuie să facem politică în Modrogan pentru că şi nouă ni s-a întâmplat ce se întâmplă şi la USL-işti - să le dea Dumnezu sănătate! Nu partidul conduce guvernul, ci guvernul a condus partidul. Am aceeaşi părere din 2011: dacă vom câştiga alegerile generale, preşedintele partidului trebuie să stea în Modrogan şi să cenzureze premierul şi miniştrii. Dacă mă alegeţi preşedinte de partid şi vreţi să fiu şi premier, altcineva trebuie să fie şef de partid în Modrogan", a declarat Vasile Blaga.

El a menţionat că sunt situaţii în care cei care ajung miniştrii nu mai respectă programul de guvernare şi atunci conducerea partidului trebuie să le atragă atenţia când greşesc şi chiar să-i schimbe dacă se abat de la linia formaţiunii.

"Când unii ajung miniştri, cred că a început lumea cu ei şi mi-am dat seama că ei se îndepărtează cu atât mai mult de la programul de guvernare şi li se pare că a început lumea cu ei cu cât sunt mai nepregătiţi. Eu când am mers într-un minister prima grijă a fost dacă fac faţă funcţiei respective, au venit alţii după mine, şi de la noi, care au început să-şi dea cu părerea de a doua zi. Preşedintele partidului trebuie să stea în Modrogran şi să le spună miniştrilor: Am primit încrederea poporului pentru că am promis asta şi asta şi cu asta şi sunt în programul de guvernare. Dacă nu le faceţi, mă duc la premier şi îi spun să te remanieze. Dacă nu o faci, te remaniez şi pe tine, domnule premier, că îţi ridic sprijinul politic", a spus Vasile Blaga.

Liderul PDL a mai spus că dacă Emil Boc nu ar fi fost preşedintele partidului, atunci când era şi prim-ministru, ar fi putut fi schimbat de la guvernare, iar PDL ar fi avut alţi premieri şi nu ar fi pierdut încrederea electoratului.

"Emil Boc mi-e prieten, dar dacă noi nu aveam preşedintele partidului prim-ministru, am fi putut schimba două, trei guverne şi tot am fi rămas la 30 şi ceva la sută. Asta e procedura democratică oriunde în Europa şi în lume", a explicat Blaga.

Prezentarea moţiunii lui Vasile Blaga nu a fost lipsită de tensiuni. La un moment dat, a urcat pe scenă şi a luat cuvântul primarul comunei Castelu, Nicolae Anghel, unul dintre contestatorii lui Gigi Chiru, preşedintele PDL Constanţa, şi unul dintre susţinătorii Elenei Udrea la funcţia de preşedinte al PDL. Cei prezenţi în sală au început să-l huiduie şi a fost nevoie de intervenţia lui Vasile Blaga pentru ca Anghel să poată vorbi.

"Dacă respectaţi partidul, şi ştiu că-l respectaţi, dacă iubiţi partidul, şi ştiu că-l iubiţi, vă rog să acceptaţi toate părerile", le-a spus Blaga celor din sală.

Nicolae Anghel a anunţat că o va susţine pe Elena Udrea la preşedinţia PDL şi că va rămâne în partid indiferent cine va câştiga alegerile. El a reproşat actualei conduceri a PDL Constanţa că nu mai face parte din Biroul Permanent Judeţean, iar lui Vasile Blaga, rezultatele înregistrate la alegeri.

Apoi, preşedintele PDL a revenit la microfon şi i-a spus primarului de la Castelu că nu mai este membru în BPJ pentru că nu a candidat la alegerile desfăşurate în urmă cu o lună.

"Nu sunteţi membru al Biroului, dar de ce nu aţi avut curaj să candidaţi ? Dacă eşti aşa viteaz, domnule primar, de ce nu ai venit în faţa colegilor să candidezi şi dacă erai valoros te alegeau", i-a spus Blaga.

Din sală, Anghel a răspuns că şi-a dat demisia de onoare, iar Vasile Blaga i-a replicat că "numai laşii îşi dau demisia când e greu în partid".

Ulterior, Vasile Blaga a spus: "Poate îţi aduci aminte, domnule primar, de ce a ajuns organizaţia de la Constanţa în halul ăsta, cine a coordonat-o? De ce nu am avut candidat de primar nici măcar cu trei zile înainte, de ce era Palaz (n.r. - fostul prefect al judeţului Constanţa) candidatul nostru de primar cu trei zile înainte? Poate îţi aduci aminte cine v-a coordonat aici. Cine a condus Bucureştiul de l-a nenorocit la 10 la sută?".

El a fost însoţit la prezentarea moţiunii de Gheorghe Flutur, Raluca Turcan, Andreea Paul şi Traian Radu Ungureanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici