Blaga, despre Boc: La mine în suflet e PDL, eu m-am dus şi am înscris partidul, nu dânsul

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, vineri, că nu i-au plăcut acţiunile lui Emil Boc, care ”a umilit 20.000 de oameni” veniţi la Cluj la mitingul PDL, pentru că nu a participat, şi a susţinut în campanie candidaţii PMP, dar a adăugat că nu ar fi demn pentru el să-l dea afară din partid.

458 afișări
Imaginea articolului Blaga, despre Boc: La mine în suflet e PDL, eu m-am dus şi am înscris partidul, nu dânsul

Vasile Blaga (Imagine: Bogdan Danescu/Mediafax Foto)

Evident nu mi-au plăcut acţiunile domnului primar Boc, domnului preşedinte Boc, ca toţi care ne-au fost preşedinţi şi pe care îi respect foarte mult pentru că au făcut cât au putut pentru partid, sunt membri de drept ai BPN al PDL. Deci, orice poziţie ar fi avut şi-o putea manifesta în forul decizional al partidului care se întâlneşte săptămânal, nu a venit la nicio şedinţă. Mai mult, a umilit 20.000 de oameni la Cluj, nu pe mine”, a precizat Blaga, la Adevăzul live, fiind întrebat despre faptul că Emil Boc a anunţat că nu participă la Congresul de fuziune cu PNL.

Blaga a explicat că PDL a organizat la Cluj cel mai mare miting din campania pentru europarlamentare, la care au participat 20.000 de oameni, iar Emil Boc nu a venit, preferând să meagă la Bucureşti la o reuniune a Fundaţiei Mişcarea Populară, “la analiză”.

“În timpul campaniei electorale, bine, se vedea că-l susţine pe domnul Buda la Cluj, dar ce să înţeleagă oamenii din teritoriu când era la Arad şi susţinea candidatul Mişcării Populare sau la Timişoara, unde îl susţinea pe Funeriu? Lucrurile astea e clar că nu ne-au făcut bine”, a mai spus Blaga.

El a adăugat că, dacă nu ar fi fost aceste lucruri şi dacă PDL nu ar fi fost “fracturat tocmai de cei care vorbesc de unificarea dreptei”, acest partid ar fi fost a doua forţă din ţară şi ar fi negociat altfel inclusiv unificarea dreptei.

Blaga a mai spus, însă, că nu ar fi demn pentru el să-l dea pe Emil Boc afară din partid.

“Dacă dânsul nu se regăseşte, să se regăsească în continuare unde îşi doreşte. Dintr-odată, el nu mai poate după numele de PDL. La mine în suflet e PDL, eu m-am dus şi am înscris partidul, nu dânsul. Eu sunt unul dintre cei 4 membri ai partidului care au mers şi l-am înscris la tribunal şi voi avea alături de mine, în suflet, numele de PDL, dar de ce a lăsat 27 de organizaţii să facă ce vor ele, că doar dânsul era preşedintele la alegerile din 2012?”, a mai arătat Blaga.

El a spus că acest lucru nu-i place, dar, dacă Emil Boc doreşte să aibă un alt parcurs, să-şi asume decizia şi să renunţe şi la funcţia de primar. “Acest lucru nu-mi place, dacă doreşte să aibă un alt parcurs politic, eu sper că nu, să-şi asume această decizie, renunţă la funcţia de primar, şi-o poate recâştiga din nou”, a mai spus Blaga.

Fostul lider al PDL Emil Boc a anunţat că nu va participa la Congresul de fuziune dintre PDL şi PNL, susţinând că îşi menţine opinia negativă privind "topirea PDL în PNL", considerând că alianţa este soluţia pentru aceste alegeri prezidenţiale, şi nu fuziunea prin absorbţie.

Întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, dacă va participa la Congresul de fuziune din 26 iulie, Emil Boc a răspuns negativ, dar a menţionat că susţine dreapta pentru a câştiga alegerile prezidenţiale.

"Îmi păstrez acelaşi punct de vedere negativ cu privire la topirea PDL în PNL şi nu voi participa la Congresul de fuziune, dar sunt un susţinător categoric al dreptei pentru a câştiga alegerile prezidenţiale din această toamnă, cu un candidat care să îl bată pe Victor Ponta în turul al doilea. Eu am rămas la punctul de vedere că alianţa este soluţia pentru aceste alegeri, şi nu fuziunea prin absorbţie. Ce trebuie făcut acum este ca această alianţă să câştige alegerile prezidenţiale", a spus Boc, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici