Blaga, despre data referendumului: Probabil 2-3 nopţi în toamnă, aici sunt specialişti cei din USL

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, întrebat despre variantele USL privind organizarea referendumului pentru Constituţie, că "probabil" acesta ar trebui făcut "în două-trei nopţi în toamnă, că aici sunt specialişti cei de la USL, că noaptea se pot întâmpla multe".

168 afișări
Imaginea articolului Blaga, despre data referendumului: Probabil 2-3 nopţi în toamnă, aici sunt specialişti cei din USL

Vasile Blaga (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Vasile Blaga a fost întrebat în care variantă ar prefera, având în vedere că USL a vorbit despre comasarea alegerilor prezidenţiale de anul viitor cu organizarea referendumului pe Constituţie sau despre organizarea referendumului în octombrie timp de două-trei zile.

"Probabil două-trei nopţi în toamnă, că aici sunt specialişti cei de la USL, că noaptea se pot întâmpla multe. Eu ştiu că ei nu au fost de acord cu comasarea alegerilor, cu comasări de genul ăsta, dar iată că şi-au schimbat punctul de vedere. Ce să comasăm, un referendum odată cu alegerea noului preşedinte care pur şi simplu nu mai are atribuţii?", a răspuns Vasile Blaga, înainte de şedinţa BPN al PDL.

Vicepremierul şi ministrul Dezvoltarii, Liviu Dragnea a declarat, duminică, la Antena 3, că nu renunţă, ca urmare a deciziei CC privind constituţionalitatea pragului electoral la referendum, la ideea consultării populare în octombrie, menţionând că aceasta ar putea să dureze trei zile.

Modificarea Legii referendumului prin care se reduce la 30% pragul la referendum este constituţională în măsura în care nu se aplică referendumurilor organizate în decurs de un an de la data intrării în vigoare a legii, a decis, miercuri, CC.

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat că o decizie privind momentul referendumului pentru revizuirea Constituţiei, după decizia de miercuri a CC, va fi luată în USL, el menţionând că sunt luate în calcul toate variantele, inclusiv amânarea pentru anul viitor, chiar şi odată cu alegerile prezidenţiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici