Blaga: Guvernul Cioloş nu este un guvern-pelerină pentru vreme rea

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat marţi, în plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului, că Guvernul Cioloş nu este un guvern-pelerină pentru vreme rea, va trebui să repare ceea ce a stricat guvernarea Ponta, să administreze şi să construiască.

146 afișări
Imaginea articolului Blaga: Guvernul Cioloş nu este un guvern-pelerină pentru vreme rea

Blaga: Guvernul Cioloş nu este un guvern-pelerină pentru vreme rea (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat marţi, în plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului, că Guvernul Cioloş nu este un guvern-pelerină pentru vreme rea, va trebui să repare ceea ce a stricat guvernarea Ponta, să administreze şi să construiască.

Vasile Blaga a spus că, dacă va primi votul parlamentarilor, guvernul va avea toate atribuţiile unui guvern învestit constituţional şi va trebui să repare ceea ce a stricat guvernarea Ponta, să administreze şi să construiască.

Blaga a mai spus că se bucură că echipa Cioloş a preluat elemente din programul de guvernare al PNL şi al preşedintelui Klaus Iohannis şi că Executivul trebuie să acţioneze în direcţia "lucrului bine făcut", motiv pentru care va avea un partener în PNL.

Liderul liberal a mai spus că noul Executiv nu este un guvern-pelerină pentru vreme rea şi nici unul care să fie folosit ca ţap ispăşitor de partidele politice.

El a mai spus că guvernul propus de Dacian Cioloş este tehnocrat, dar nu e format în totalitate din oameni care nu au avut vreodată treabă cu partidele şi cu politica, Blaga nominalizându-l de Vasile Dâncu, a cărui prezenţă în guvern a fost criticată de unii liberali, printre care şi eurodeputatul Theodor Stolojan.

"Domnul Dâncu, şi cu toată simpatia de la ardelean, la ardelean, a avut un parcurs politic şi profesional strâns legat de PSD şi de liderii marcanţi ai acestui partid. E şi cazul altor colegi de bancă guvernamentală a domnului Dâncu care, la un moment dat au fost ţărănişti implicaţi foarte activ în viaţa politică din anii '90 şi care, după aceea, au avut cariere respectabile de tehnicieni şi manageri", a mai spus Blaga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici