Blaga: Îi cerem lui Victor Ponta să se deplaseze din studiourile TV la combinatul Oltchim

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marţi, că ARD îi cere premierului Victor Ponta "să se deplaseze din studiourile de televiziune la Combinatul Oltchim" şi să-l demită "pe aşa-zisul ministru al Economiei, Daniel Chiţoiu".

295 afișări
Imaginea articolului Blaga: Îi cerem lui Victor Ponta să se deplaseze din studiourile TV la combinatul Oltchim

Blaga: Îi cerem lui Victor Ponta să se deplaseze din studiourile TV la combinatul Oltchim (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Blaga a spus, într-o conferinţă de presă, că Guvernul Ponta "şi-a dovedit incompetenţa la Oltchim" şi că premierul "a minţit" atunci când a spus că are soluţie pentru acest combinat.

"Soluţia lui Ponta este fuga de Oltchim şi tăcerea", a adăugat Vasile Blaga, susţinând că 17 miniştri în frunte cu Victor Ponta sunt în campanie electorală şi că premierul, dacă ar avea curajul răspunderii, ar trebui să rezolve această problemă şi să-şi mute sediul de campanie în curtea Oltchim.

"Victor Ponta şi Daniel Chiţoiu sunt singurii care au creat în ultimul timp dezastrul la Oltchim şi trebuie să rezolve acest lucru. (...) După 9 decembrie, o guvernare USL ar avea un singur efect: oltchimizarea economiei României", a arătat Vasile Blaga.

El a apreciat că ceea ce a făcut Victor Ponta la Oltchim se pregăteşte să facă la Hidrolectrica, la CFR Marfă şi la Tarom.

"Îi cerem domnului prim-ministru Ponta să se deplaseze din studiourile de televiziune la combinatul Oltchim, îl aşteaptă salariaţii şi să-l demită pe aşa-zisul ministru al Economiei, Daniel Chiţoiu, pentru că nu e de fapt", a mai spus Vasile Blaga.

Aproximativ 400 de salariaţi de la Oltchim au reluat protestele, marţi, în faţa pavilionului administrativ, cerând să le fie plătite salariile restante pentru lunile septembrie şi octombrie şi ca premierul Victor Ponta să vină să le explice de ce Guvernul nu şi-a onorat promisiunile.

Şi luni, aproximativ 400 de angajaţi de la Oltchim Râmnicu Vâlcea au protestat în faţa pavilionului administrativ, pentru că nu şi-au primit salariile pentru lunile septembrie şi octombrie.

Protestele angajaţilor de la Oltchim au început la sfârşitul lunii august, după oprirea producţiei combinatului, din cauza unor datorii de peste 500 de milioane de euro. Oamenii cereau să le fie achitate salariile restante, dar şi fonduri pentru reluarea producţiei. La un moment dat, pe parcursul protestelor, mai mulţi salariaţi au intrat în greva foamei.

Muncitorii au renunţat la proteste după ce au primit asigurări că vor primi salariile restante pe lunile iulie şi august, precum şi bonurile de masă aferente, dar şi după ce au fost anunţaţi că va fi repornită producţia.

Producţia la combinatul Oltchim a fost reluată, la începutul lunii octombrie, la instalaţia de electroliză cu membrană, reprezentanţii companiei spunând atunci că urmează să fie repusă în funcţiune şi electroliza cu catoni de mercur.

În 2 noiembrie, ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, afirma că deocamdată funcţionează 25-30 la sută din combinatul Oltchim, adică lucrează aproximativ 800 de muncitori dintr-un total de circa 2.600, urmând ca în săptămânile viitoare să se ajungă la o capacitate de 60 la sută.

Încercarea de privatizare a Oltchim a eşuat, întrucât Dan Diaconescu, care a câştigat licitaţia pentru pachetul de acţiuni deţinut de stat, nu a plătit suma de 45 milioane euro pentru titluri.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice! 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici