Blaga: La Parlament e de anul trecut proiectul de lege pentru reducerea CAS cu 5%, depus de PDL

Liderul PDL Vasile Blaga a fost întrebat, luni, despre faptul că Guvernul intenţionează să trimită Parlamentului proiectul privind reducerea CAS, el răspunzând că PDL a depus încă de anul trecut un proiect de lege de reducere a CAS cu 5 puncte procentuale şi că "problema este la Guvern".

294 afișări
Imaginea articolului Blaga: La Parlament e de anul trecut proiectul de lege pentru reducerea CAS cu 5%, depus de PDL

Vasile Blaga (Imagine: Bogdan Danescu/ Mediafax Foto)

"Vă reamintesc că PDL a depus încă de anul trecut un proiect de lege pentru reducera CAS cu 5 puncte procentuale la angajatori. Deci, noi suntem iniţiatorii unui astfel de proeict de lege şi este în programul nostru electoral din alegerile generale din 2012. Problema este la Guvern", a afirmat Vasile Blaga.

El a arătat că a spus şi în cadrul discuţiilor cu FMI că democrat-liberalii nu sunt de acord cu reintroducerea altor taxe şi impozite pentru a compensa golul de venituri din reducerea CAS şi că "Guvernul ar trebui să prezinte Fondului o analiză foarte clară pe tema asta, lucru care nu s-a întâmplat".

"Dar Guvernul are resuse foarte serioase, nu are decât să se ocupe de creşterea gradului de încasare a veniturilor statului, care este la cel mai mic nivel de până acum şi să nu facă ceea ce a făcut până acum, adică să taie în continuare toate investiţiile din fonduri publice sau cofinanţările pe proiecte cu bani nerambursabili", a precizat Blaga, înaintea şedinţei BPN al PDL.

Contribuţiile de asigurări sociale vor fi reduse la angajator cu cinci puncte procentuale, dar de la 1 octombrie, cu un impact bugetar de 850 milioane lei, fără majorarea deficitului bugetar, a anunţat premierul Victor Ponta, precizând însă că măsura nu are acordul FMI, ci este asumată de Guvern.

El a precizat că măsura va fi introdusă printr-un proiect de lege pe care Guvernul îl va trimite în această săptămână Parlamentului şi reprezintă o decizie pe care Guvernul şi-o asumă.

Întrebat însă dacă reducerea CAS din octombrie are acordul FMI, premierul a răspuns că nu există nici acord, nici dezacord, deoarece Fondul solicită doar respectarea ţintelor macroeconomice, iar când au fost tăiate salariile şi pensiile nu a existat nici atunci un acord al Fondului.

El a asigurat că impactul reducerii CAS din octombrie va fi acoperit strict din încasări bugetare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici