Blaga: Ponta e obligat de funcţie să fie la Palatul Victoria. Gestul de a suspenda campania, gratuit

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că premierul Victor Ponta este obligat de funcţie să fie la Palatul Victoria în această perioadă şi a apreciat drept "gratuit" gestul primului ministru de a anunţa că suspendă activităţile de campanie electorală pentru că sunt inundaţii în ţară.

197 afișări
Imaginea articolului Blaga: Ponta e obligat de funcţie să fie la Palatul Victoria. Gestul de a suspenda campania, gratuit

Vasile Blaga (Imagine: Răzvan Chiriţă / Mediafax Foto)

"Este gratuit gestul domnului Ponta. Domnul Ponta, ca premier, trebuie să facă, este normal, asta este problema domniei sale. Dânsul se află într-o serioasă campanie prezidenţială. Dacă mergeţi, pe afiş, în toată ţara, dânsul candidează, nu am văzut-o pe soţia domniei sale pe vreun afiş, pe dânsul l-am văzut în toată ţara. Este unul din gesturile care se doresc spectaculoase", a precizat Vasile Blaga, răspunzând la o întrebare pe această temă.

El s-a arătat nemulţumit de faptul că în timp ce la frontiera de est a României există un război civil "unii sar cu paraşutele, alţii fac poze, Ponta merge cu barca pe uscat" şi nimănui nu-i trece prin cap să unească Parlamentul care să aibă o poziţie faţă de situaţia din Ucraina.

"Nu vedeţi dumneavoastră, la frontiera noastră de est, de vreo patru zile pur şi simplu avem război civil, dar alţii fac alt tip de politică, unii sar cu paraşutele, alţi îşi fac poze, Ponta merge cu barca pe uscat, nimănui nu-i trece prin cap să reunească Parlamentul şi să analizeze clar situaţia şi să aibă poziţie faţă de situaţia din Ucraina. Gesturi gratuite de campanie electorală. El este obligat de funcţie să fie la Palatul Victoria în această perioadă şi să nu delege sarcinile unui vicepremier", a precizat Vasile Blaga, într-o conferinţă de presă, după şedinţa BPN al PDL.

El a arătat că numai un premier "iresponsabil ca Ponta" poate să-şi delege competenţele unui vicepremier pentru a putea merge în campanie electorală.

"Este obligaţia lui, atunci când românii o duc greu, când la frontierele noastre externe sunt aşa probleme, să stea acolo unde-i este locul, la Palatul Victoria şi să nu fugă la Ministerul Apărării Naţionale, să maculeze această instituţie, Armata, care alături de Biserică sunt cele mai respectate de români", a mai spus Blaga.

Premierul Victor Ponta a anunţat, luni, că el şi vicepremierii Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea vor suspenda activităţile de campanie electorală, el arătând că va merge în cursul zilei în zonele inundate din Mehedinţi, pentru a vedea dacă este necesar un spijin imediat.

"Cel puţin câteva zile, până când toată situaţia produsă de intemperii va intra în normal, şi eu şi ceilalţi miniştri care avem responsabilităţi vom suspenda campania electorală. O să plec împreună cu vicepremierul Dragnea în Mehedinţi. De la Bucureşti, vicepremierul Oprea e cel care coordonează activitatea în toată ţara", a precizat Ponta.

Potrivit lui Ponta, campania electorală va fi reluată după ce toate măsurile pentru înlăturarea efectelor intemperiilor vor fi fost luate.

"Atât timp cât vor fi intemperii, campania electorală o las pentru alţii şi miniştrii care au responsabilităţi mă vor însoţi, se vor ocupa în special de acest lucru", a spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici