Blaga: Probabil joi va avea loc şedinţa de plen a Parlamentului în care se va citi decizia CC

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marţi, că probabil joi va avea loc şedinţa de plen a Parlamentului în care va fi citită decizia Curţii Constituţionale în legătură cu referendumul.

330 afișări
Imaginea articolului Blaga: Probabil joi va avea loc şedinţa de plen a Parlamentului în care se va citi decizia CC

Blaga: Probabil joi va avea loc şedinţa de plen a Parlamentului în care se va citi decizia CC (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Blaga a menţionat că, potrivit datelor primite de către liderul deputaţilor PDL din partea preşedintelui Camerei, Valeriu Zgonea, decizia CC va fi citită, miercuri dimineaţă, în plenul Curţii, iar miercuri sau joi dimineaţă se vor reuni Birourile Permanete, iar joi va avea loc sesiunea extraordinară a celor două Camere în care se va citi decizia Curţii Constituţionale.

El a mai spus că în Parlament nu se poate schimba nimic în legătură cu decizia Curţii. "Legea este clară, Parlamentul ia act de decizia Curţii Constituţionale", a spus liderul PDL.

Curtea Constituţională a constatat, în hotărârea adoptată marţi, că procedura de organizare a referendumului a fost respectată, că nu s-a întrunit condiţia de cvorum pentru ca scrutinul să fie valabil şi menţionează că la data publicării deciziei în Monitorul Oficial Traian Băsescu îşi reia atribuţiile.

Potrivit unui comunicat al CC, plenul Curţii Constituţionale a decis cu majoritate de voturi că procedura pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu a fost respectată.

De asemenea, CC confirmă rezultatele referendumului comunicate de Biroul Electoral Central şi constată că din totalul de 18.292.464 de persoane înscrise în listele electorale permanente au participat la vot 8.459.053 de persoane (46.24 %), din care 7.403.836 (87.52 %) au răspuns "DA" la întrebarea "Sunteţi de acord cu demiterea Preşedintelui României?", iar 943.375 (11.15 %) au răspuns "NU".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici