Blaga: UDMR a fost partener loial, care niciodată nu a trădat pe nimeni

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a afirmat, sâmbătă, la Congresul UDMR de la Miercurea Ciuc, că "se negociază foarte greu" cu reprezentanţii Uniunii, dar, "când lucrurile sunt clare, UDMR a fost partener loial, care niciodată nu a trădat pe nimeni" dintre cei alături de care s-a aflat.

155 afișări
Imaginea articolului Blaga: UDMR a fost partener loial, care niciodată nu a trădat pe nimeni

Blaga: UDMR a fost partener loial, care niciodată nu a trădat pe nimeni (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Vasile Blaga a spus că respectă UDMR pentru modul "extraordinar" în care cele două formaţiuni au colaborat de fiecare dată, şi când se aflau împreună la putere şi în opoziţie, dar şi când unii erau la putere şi alţii în opoziţie, adăugând că reprezentanţii autorităţilor locale din Harghita probabil îşi amintesc acest lucru.

"Azi suntem în opoziţie, şi noi şi dumneavoastră, colabarea e punctuală, dar am reuşit lucruri bune, am reuşit să trecem proiectul de lege care prevede că prima întabulare este gratuită", a spus Blaga.

El a apreciat că această colaborare ar trebui îmbunătăţită.

"Se negociază foarte greu, dar, când lucrurile sunt clare, UDMR a fost partener loial, care niciodată nu a trădat pe nimeni care i-a fost alături", a spus Blaga, declaraţia sa fiind aplaudată de participanţii la Congresul UDMR.

Referitor la regionalizare, Blaga a afirmat că nu trebuie avut în vedere doar criteriul etnic, dar de criteriile istoric, cultural, geografic trebuie ţinut cont.

"Nu trebuie ţinut cont de unde să fie capitala, dar sunt de acord cu preşedintele Senatului că nu trebuie să feudalizăm România", a spus Blaga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici