Decizii în şedinţa CEx. Dăncilă anunţă că va merge în Parlament săptămâna viitoare pentru votul de încredere: Nu ne-am hotărât dacă mergem pe restructurare sau remaniere | VIDEO

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, luni, că va merge în Parlament săptămâna viitoare pentru votul de încredere. Liderul PSD a afirmat că nu a decis dacă votul va fi pentru restructurarea Guvernului sau pentru o simplă remaniere.

2527 afișări
Imaginea articolului Decizii în şedinţa CEx. Dăncilă anunţă că va merge în Parlament săptămâna viitoare pentru votul de încredere: Nu ne-am hotărât dacă mergem pe restructurare sau remaniere | VIDEO

Decizii cruciale în şedinţa CEx PSD

UPDATE Firea: Marţea viitoare va fi din nou CEx. Premierul va veni cu noul Cabinet şi numărul de ministere

Primarul PSD al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, după Comitetul Executiv al PSD de luni seară, că marţea viitoare va avea loc un nou CEx al partidului iar premierul Viorica Dăncilă va prezenta lista ce va cuprinde componenţa noului Guvern şi numărul definitiv de ministere.

"Marţea viitoare va fi din nou CEx şi doamna premier va veni cu lista noului Cabinet precum şi cu numărul definitiv de posturi", a declarat Gabriela Firea.

UPDATE Viorica Dăncilă: Îl susţinem în continuare pe Teodor Meleşcanu la şefia Senatului

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, luni seara, că PSD a stabilit în Comitetul Executiv al partidului, să îl susţină în continuare pe Teodor Meleşcanu pentru funcţia de preşedinte al Senatului. Liderul social-democraţilor a precizat că e încrezătoare că senatorii PSD vor vota conform deciziei CEx.

„Da, îl susţinem în continuare pe domnul Teodor Meleşcanu şi cred cu tărie că mâine (marţi - n.r.) va fi ales preşedintele Senatului. Am vorbit cu domnul Meleşcanu despre candidatura domniei sale şi vom merge până la capăt cu această candidatură”, a afirmat Viorica Dăncilă, la finalul CEx al PSD de luni.

UPDATE Dăncilă: Valeriu Steriu a fost desemnat purtător de cuvânt al PSD, cu unanimitate de voturi

Viorica Dăncilă a anunţat, luni seară, că PSD desemnat drept purtător de cuvânt al partidului pe Valeriu Steriu. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi în şedinţa Comitetului Executiv.

„În cadrul CEx am discutat despre desemnarea unui purtător de cuvânt al PSD şi cu unanimitate de voturi a fost desemnat Valeriu Steriu deputat în Parlamentul României. Am discutat de asemenea despre deplasările în judeţe, am fost împreună cu echipa în mai multe judeţe, vrem ca până la începerea campaniei electorale să ajungem în majoritatea judeţelor, să ne întâlnim atât cu activul de partid, dar şi să ne întâlnim cu cetăţenii din judeţele respective”, a declarat Viorica Dăncilă, după şedinţa Comitetului Executiv al PSD, care a durat peste trei ore.

UPDATE Dăncilă anunţă că va merge în Parlament săptămâna viitoare pentru votul de încredere

„De asemenea, vreau să menţionez faptul că am vorbit despre situaţia Guvernului la acest moment şi am hotărât ca săptămâna viitoare să mergem în Parlament. Am subliniat de multe ori că nu ne este teamă. Vom merge în Parlament astfel încât să obţinem votul de încredere. Vreau să subliniez faptul că ne dorim să avem votul de încredere al Parlamentului, dar în cazul în care nu obţinem acest vot de încredere, Guvernul nu cade”, a declarat Viorica Dăncilă, după Comitetul Executiv.

Liderul PSD a adăugat că nu a decis încă dacă va cere vot pe restructurarea Guvernului sau va merge în Parlament pentru remaniere.

„Am vorbit şi despre guvern restructurat şi despre remaniere. Nu ne-am hotărât dacă mergem pe restructurare sau remaniere. Încă nu ne-am hotărât”, a susţinut Dăncilă.

Ea a adăugat că dacă va merge pe restructurare vor rămâne doar 19 ministere plus premierul.

„Noi nu am plecat neapărat de la numărul de voturi de care avem nevoie. Prima dată cred că este important să decidem dacă vrem restructurare sau remaniere. Am vorbit în eventualiltatea în care mergem pe restructurare vom merge pe 19 ministere şi premierul. Dacă mergem pe remaniere trebuie să vorbim cu deputaţii şi senatorii. Depinde decizia CEx şi de discuţiile pe care le vom avea cu deputaţii şi senatorii. Vom vedea. Mă voi consulta cu juriştii şi voi vedea care este situaţia”, a subliniat şeful Executivului.

Premierul a afirmat că va discuta cu toate partidele politice pentru a obţine votul de încredere.

UPDATE Teodor Meleşcanu, susţinut de PSD la şefia Senatului, dacă demisionează din ALDE - surse

Comitetul Executiv al PSD a stabilit să îl susţină pe Teodor Meleşcanu la şefia Senatului, cu condiţia ca acesta să îşi dea demisia din ALDE, au declarat surse social-democrate, pentru MEDIAFAX.

Teodor Meleşcanu a declarat că este dispus să fie suspendat din ALDE timp de şase luni pentru a rezolva problema legată de poziţia partidului, dar şi pentru menţinerea grupului de la Senat. Acesta a susţinut că a discutat acest subiect şi cu alţi colegi.

ALDE a stabilit, săptămâna trecută, susţinerea lui Ion Popa pentru funcţia de preşedinte al Senatului. Totodată, partidul a decis că persoanele care acceptă funcţii, fără acordul formaţiunii, să fie excluse din ALDE, vizat fiind Teodor Meleşcanu.

Senatorii vor vota succesorul lui Călin Popescu Tăriceanu la şefia Senatului în plenul de marţi, 10 septembrie, potrivit unei decizii adoptate în Biroul Permanent. În cursă mai este şi Alina Gorghiu din partea PNL.

UPDATE PSD l-a desemnat pe Valeriu Steriu noul purtător de cuvânt al partidului - surse

Deputatul PSD Valeriu Steriu a fost desemnat, luni, purtătorul de cuvânt al partidului, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX. Decizia a fost luată în şedinţa Comitetului Executiv al PSD de luni seară.

„CEx a decis ca Steriu să fie noul purtător de cuvânt”, au spus sursele citate, pentru MEDIAFAX.

Valeriu Steriu a fost ales deputat pe listele PMP. El a demisionat pe 28 mai 2018 din PMP şi de atunci activează în grupul deputaţilor PSD.

UPDATE Fifor anunţă că Meleşcanu rămâne propunerea PSD pentru şefia Senatului

Mihai Fifor a afirmat, luni, că fostul ministru de Externe Teodor Meleşcanu rămâne propunerea PSD pentru şefia Senatului.

„Da, sigur”, a spus Mihai Fifor, înainte de şedinţa Comitetului Executiv, întrebat dacă PSD îl mai susţine pe Teodor Meleşcanu la şefia Senatului.

Teodor Meleşcanu, susţinut de PSD pentru şefia Senat, a declarat că este dispus să fie suspendat din ALDE timp de şase luni pentru a rezolva problema legată de poziţia partidului, dar şi pentru menţinerea grupului de la Senat. Acesta a susţinut că a discutat acest subiect şi cu alţi colegi.

ALDE a stabilit, săptămâna trecută, susţinerea lui Ion Popa pentru funcţia de preşedinte al Senatului. Totodată, partidul a decis că persoanele care acceptă funcţii, fără acordul formaţiunii, să fie excluse din ALDE, vizat fiind Teodor Meleşcanu.

Senatorii vor vota succesorul lui Călin Popescu Tăriceanu la şefia Senatului în plenul de marţi, 10 septembrie, potrivit unei decizii adoptate în Biroul Permanent. În cursă mai este şi Alina Gorghiu din partea PNL.

UPDATE Incident la CEx PSD. Protestatarul „Ceauşescu”, încătuşat în faţa sediului social-democraţilor din Kiseleff | VIDEO

Protestatarul Marian Moroşanu, cunoscut sub numele de „Ceauşescu” a fost încătuşat luni seară la sediul PSD din Kiseleff, acolo unde se desfăşoară şedinţa Comitetului Executiv. La scurt timp protestatarul a acuzat dureri de inimă. 

UPDATE Mihai Fifor, despre expirarea mandatului de interimar la MAI: Astăzi vom lua o decizie şi vom anunţa

Mihai Fifor a declarat, luni, că mandatul său de ministru interimar la MAI expiră pe 12 septembrie şi că PSD va lua o decizie în CEx în această privinţă, care va fi ulterior comunicată.

Întrebat ce se va întâmpla cu Ministerul Afacerilor Interne după 12 septembrie, când expiră mandatul de interimar la MAI, Mihai Fifor a răspuns: "Vom discuta astăzi în CEX. Într-adevăr pe data de 12 mie îmi încetează mandatul ca interimar la MAI, astăzi vom lua o decizie şi desigur că vom anunţa.”

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, pe 30 iulie 2019, numirea lui Mihai Fifor pentru funcţia de ministru interimar al Afacerilor Interne, după ce Nicolae Moga a demisionat din această poziţie, pe fondul cazului din Caracal. Preşedintele a semnat şi decretul prin care ia act de demisia lui Nicolae Moga.

Potrivit legii, perioada de interimat poate dura maxim 45 de zile.

UPDATE Dăncilă, despre votul pe restructurare a Guvernului: Vom încerca să creăm o majoritate

Viorica Dăncilă a ajuns, luni, la CEx PSD cu o întârziere de aproape 30 de minute. Întrebată dacă PSD are majoritate pentru votul din Parlament privind restructurarea Guvernului, Dăncilă a răspuns: „Vom încerca să creăm o majoritate”.

„Vom încerca să creăm o majoritate”, a afirmat Viorica Dăncilă, întrebată dacă PSD are majoritate pentru votul de restructurare al Guvernului.

Liderul PSD a ajuns la sediul din Kiseleff cu o întârziere de aproape 30 de minute.

UPDATE Negrescu: Probabil vom discuta în CEx şi despre nevoia de a avea mai puţini miniştri în Guvern

Victor Negrescu, liderul PES activists România, a declarat, luni, că probabil unul dintre subiectele care vor fi abordate în CEx-ul PSD vizează necesitatea reducerii numărului de miniştri în Guvern. Şefia Senatului este un alt subiect care va fi discutat în şedinţa PSD.

„În primul rând o să discutăm despre cum putem asigura stabilitatea României şi acest lucru presupune în primul rând să avem un preşedinte al Senatului, să avem un Parlament care poate funcţiona în integralitatea sa şi ulterior într-adevăr vom discuta despre cum putem avea un Guvern eficient pe mai departe. Doamna prim ministru şi ceilalţi colegi şi rândul trecut au vorbit despre nevoia de a veni cu o nouă formulă guvernamentală, cu noi elemente pentru oferta noastră politică şi sunt convins că astăzi putem să vorbim despre aceste subiecte. Într-adevăr au mai fost discuţii despre nevoia de a avea mai puţini miniştri în Guvernul României şi oameni care să se concentreze în acelaşi timp pe obiectivele pe care le avem la nivelul programului de guvernare şi probabil că acest subiect va fi discutat şi astăzi”, a declarat Victor Negrescu, înainte de CEx-ul PSD.

Întrebat dacă acesta este planul PSD pentru a îi ţine aproape pe membrii Pro România, Victor Negrescu a răspuns:„Nu are legătură cu un partid sau cu celălalt, noi suntem responsabili în faţa românilor în faţa cetăţenilor şi vrem să venim cu o propunere coerentă. Noi am venit despre această nevoie de a veni cu o nouă ofertă politică în toamna acestui an şi în trecut, o facem şi acum, da, presaţi un pic şi de contextul actual pe care îl avem, dar sunt convins că ce este important pentru noi este să ajustăm ce înseamnă programul de guvernare, venim cu noi propuneri, cu noi obiective pe care ni le fixăm în perioada următoare, obiective pe termen scurt în aşa fel încât românii să vadă eficienţa guvernării”.

Valeca, despre votul de încredere a Guvernului: Ar fi mai bine mai întâi să fie votul pe moţiune

Liderul PSD Argeş Şerban Valeca a declarat că Opoziţia ar trebui să iniţieze mai întâi moţiunea de cenzură înainte ca noua structură a Guvernului să fie votată în Parlament, pentru a "a nu se mai ascunde după deget".

Întrebat dacă ar trebui amânat votul de încredere pentru Guvern în Parlament, vicepreşedintele Senatului Şerban Valeca a declarat: "N-ar fi mai bine să fie votul privind moţiunea de cenzură, ca să nu se mai ascundă după deget? Au anunţat-o din iulie".

Acesta a declarat că majoritatea PSD ar trebui verificată la votul privind moţiunea de cenzură.

De asemenea, liderul PSD Dumitru Buzatu a declarat că "formaţiunile politice din fosta opoziţie care acum pretind că sunt majoritari" ar trebui să iniţieze moţiunea de cenzură să testeze majoritatea pe care o are PSD.

"Dacă vor evolua lucrurile în această direcţie, nu este nicio obligaţie ca PSD să se afle în permanenţă la guvernare", a mai spus Buzatu.

"După discuţia de azi va trebui să stabilim o procedură prin care Guvernul să îşi poată îndeplini atribuţiile integral, după aceea să-şi verifice în Parlament şi consistenţa sub aspectul prevederilor constituţionale", a afirmat Dumitru Buzatu.

Social-democraţii se reunesc, luni, în CEx, pentru a discuta despre blocajul din Guvern, după ce Klaus Iohannis a respins cele trei propuneri de miniştri interimari, au declarat surse din partid pentru MEDIAFAX. O altă temă de discuţie vizează campania pentru alegerile prezidenţiale.

PNL a anunţat că moţiunea de cenzură este aproape gata şi că poartă negocieri cu toate partidele.

Taguri:
psd,
moţiune,
parlament

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici