Blogary şi-a făcut asociaţie pentru susţinerea dreptei neoconservatoare, inclusiv prin marşuri

"Madame Blogary", un site de promovare a ideilor de dreapta şi pe care posta comentarii şi Sebastian Lăzăroiu înainte de a fi numit ministru, anunţă că începând de luni s-a constituit "Asociaţia Blogary", care îşi propune să susţină dreapta neoconservatoare, inclusiv prin marşuri.

443 afișări
Imaginea articolului Blogary şi-a făcut asociaţie pentru susţinerea dreptei neoconservatoare, inclusiv prin marşuri

Blogary şi-a făcut asociaţie pentru susţinerea dreptei neoconservatoare, inclusiv prin marşuri

"Începând de azi, Asociaţia Blogary e operaţională. Are personalitate juridică, sediu, e înregistrată la fisc, are conturi (nu şi bani în ele), are chiar şi un formular de adeziune. Deci poate primi membri", anunţă blogary.ro.

Conform formularului de adeziune, cotizaţia anuală de membru al asociaţiei este 120 de lei.

Potrivit site-ului blogary.ro, membrii Asociaţiei Blogary au hotărât să se asocieze în scopul promovării şi susţinerii principiilor şi acţiunilor dreptei neoconservatoare.

Principalele obiective ale asociaţiei sunt: promovarea principiilor, ideilor şi acţiunilor specifice dreptei neoconservatoare; promovarea principiilor economiei de piaţă, bazate pe libera iniţiativă, libera concurenţă, creativitate şi plusvaloare; promovarea şi susţinerea responsabilizării şi implicării cetăţenilor în elaborarea politicilor publice; promovarea transparenţei depline în folosirea resurselor publice de către autorităţile şi instituţiile publice la nivel central şi local; promovarea şi apărarea statului de drept, a drepturilor şi libertăţilor omului, în principal a libertăţii conştiinţei şi a dreptului la libera exprimare.

Pentru realizarea scopului şi obiectivelor declarate, Asociaţia Blogary îşi propune: realizarea unei platforme on-line de promovare şi dezbatere a principiilor şi politicilor neoconservatoare precum şi a politicilor şi evenimentelor de interes general promovate de actorii sociali; realizarea şi editarea de cărţi, publicaţii periodice, pliante, afişe, broşuri, programe informatice şi alte materiale informative; organizarea de cursuri de pregătire, seminarii, conferinţe, dezbateri publice, precum şi organizarea de marşuri, manifestaţii publice şi alte activităţi de sensibilizare a opiniei publice, potrivit legii; acordarea de consultanţă şi consiliere persoanelor interesate, în domeniile respectării drepturilor omului, dezvoltării conştiinţei civice, precum şi în alte domenii de interes general ce privesc viaţa publică; dezvoltarea de programe proprii şi în regim de parteneriat cu autorităţile publice, cu alte persoane juridice de drept privat, din ţară şi străinătate.

Printre cei care scriu comentarii pe blogary.ro se află Vladimir Tismăneanu, Ioan Stanomir, Mihail Neamţu.

Săptămâna trecută şi Adrian Papahagi - consilier al lui Baconschi, vicepreşedinte al Fundaţiei Creştin-Democrate şi director adjunct al ISP - a lansat un apel pe blogary.ro pentru ieşirea din anonimat a oamenilor şcoliţi, articulaţi, necompromişi, tineri şi plini de încredere, care să redescopere "solidaritatea caldă a unui proiect comun".

Anunţul înfiinţării Asociaţiei Blogary vine în contextul în care în ultima perioadă se vorbeşte tot mai insistent în mediul politic despre crearea în jurul PDL a unei mişcări de centru-dreapta cel mai probabil sub titulatura "Mişcarea Populară", pentru care Ioana Băsescu a depus cerere de înregistrare la OSIM. De altfel, realizarea acesteia este susţinută tot mai ferm şi prin declaraţii oficiale de către numeroşi lideri PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici