Boc aşteaptă "înţelepciune şi echilibru" din partea liderilor PDL şi UDMR Cluj-Napoca

Liderul PDL, premierul Emil Boc consideră că reprezentanţii PDL şi UDMR Cluj vor avea "înţelepciune şi echilibrul necesar" să găsească soluţii de colaborare pe plan local, afirmând că doar astfel pot fi găsite modalităţi de rezolvare a problemelor unei comunităţi.

387 afișări
Imaginea articolului Boc aşteaptă "înţelepciune şi echilibru" din partea liderilor PDL şi UDMR Cluj-Napoca

Premierul Emil Boc (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Eu cred că cei de la nivelul municipiului Cluj-Napoca vor avea înţelepciune şi echilibrul necesar să găsească soluţii, pentru că întotdeauna cu echilibru şi înţelegere se găsesc soluţii la problemele cu care o comunitate se confruntă. Am încredere în cei de la Cluj", a declarat, duminică, preşedintele PDL.

El a arătat că, dacă va fi nevoie, situaţia va fi discutată şi în şedinţa de luni a coaliţiei, dar că el crede că problema va fi rezolvată la nivel local.

UDMR a rupt, sâmbătă, protocolul de colaborare cu PDL la Cluj-Napoca, după ce Primăria a deschis o piaţă volantă pentru producătorii agricoli în centrul oraşului, situaţia urmând să fie discutată, luni, în şedinţa de la Bucureşti a coaliţiei de guvernare.

Miercuri, primarul din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, anunţa că prima piaţă volantă din municipiu va fi deschisă, sâmbătă, în parcarea din Piaţa Unirii din centrul oraşului, unde producătorii de legume şi fructe din judeţ îşi vor putea vinde produsele, la preţuri mai mici decât în pieţele tradiţionale. El spunea că piaţa volantă va fi deschisă în fiecare sâmbătă, până la sfârşitul lunii octombrie.

Ulterior, vineri, conducerea UDMR Cluj a ameninţat cu "întreruperea" protocolului de colaborare cu PDL la Cluj-Napoca dacă Primăria va deschide, sâmbătă, piaţa volantă în apropierea Bisericii Romano-Catolice "Sfântul Mihail" şi a Consulatului Ungariei, pe motiv că se lezează interesele "comunităţii maghiare".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici