Boc: Cererea de suspendare a preşedintelui Băsescu este "o fumigenă de vară"

Solicitarea de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu depusă de către preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, reprezintă "o fumigenă de vară", menită doar să furnizeze subiecte de discuţie, consideră liderul PDL, premierul Emil Boc.

18 afișări
Imaginea articolului Boc: Cererea de suspendare a preşedintelui Băsescu este "o fumigenă de vară"

Boc: Cererea de suspendare a preşedintelui Băsescu este "o fumigenă de vară" (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Este o fumigenă de vară, pentru a da oamenilor subiect de discuţie şi mass-media prilej de comentariu. Eu cred că cei care au făcut anterior acest demers au învăţat din lecţiile istoriei şi, în consecinţă, nu merită comentarii suplimentare. Uitaţi-vă în istorie, totdeauna istoria se repetă, dar mereu cu alte date", a spus Boc, solicitat de jurnalişti să comenteze acest demers.

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a cerut conducerii Senatului să discute oportunitatea începerii procedurilor premergătoare suspendării preşedintelui Traian Băsescu, însă pentru iniţierea suspendării şefului statului sunt necesare semnăturile a o treime din numărul parlamentarilor.

Potrivit Inpolitics, cererea lui Voiculescu a fost depusă la 1 iulie, argumentul liderului conservator fiind acela că Traian Băsescu "şi-a asumat, de facto, poziţia de principal conducător al puterii executive şi a iniţiat şi a promovat măsuri anti-sociale şi ilegale precum cea privind reducerea cu 15% a pensiilor, declarată neconstituţională de către Curtea Constituţională a României în şedinţa din data de 24 iunie 2010".

Voiculescu remarcă faptul că "România traversează o perioadă politică, economică şi socială extrem de dificilă", invocând creşterea taxelor într-o perioada de gravă recesiune economică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici