Boc, despre suspendarea lui Băsescu: Numai politicieni iresponsabili fac asemenea propuneri

Fostul premier Emil Boc a criticat demersul lui Călin Popescu Tăriceanu privind suspendarea din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu şi a spus că numai politicieni "iresponsabili" fac astfel de propuneri, fără să ţină cont de faptul că "joacă România la ruleta rusească".

128 afișări
Imaginea articolului Boc, despre suspendarea lui Băsescu: Numai politicieni iresponsabili fac asemenea propuneri

Emil Boc (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj, ce părere are despre demersul lansat de Călin Popescu Tăriceanu de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, Emil Boc a spus că în România trebuie să fie "mai mulţi oameni normali decât alţii care se gândesc numai la interese electorale şi mărunte", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Mă străduiesc cu greu să nu folosesc cuvinte grele sau epitete care să denote o asemenea nebunie. Numai oameni politici iresponsabili, care nu au nimic în comun cu interesele acestei ţări, cu stabilitatea politică, cu dimensiunea de securitate a României, pot face asemenea propuneri. Sper că raţiunea va învinge şi toate aceste propuneri, care sunt doar cu menirea de a potenţa un anumit candidat, precum Tăriceanu, în campania electorală, de a ieşi în faţă cu o propunere, fără să se uite că joacă România la ruleta rusească, nu vor avea câştig. În ţara asta trebuie să fie mai mulţi oameni normali decât alţii care se gândesc numai la interese electorale şi mărunte", a spus Boc.

Luni, Călin Popescu Tăriceanu anunţa că a început demersurile pentru a prezenta liderilor grupurilor parlamentare, atât din Senat, cât şi din Cameră, iniţiativa legată de suspendarea preşedintelui Traian Băsescu.

Ulterior, preşedintele Băsescu a declarat, întrebat dacă a luat în calcul prelungirea mandatului, având în vedere cele două suspendări din funcţie, că, dacă va fi suspendat din nou, o va face şi "îi vor trimite mărţişoare la Cotroceni", adăugând că nu ar vrea să fie în pielea lui Victor Ponta, în turul doi.

El s-a referit şi la Călin Popescu Tăriceanu, pe care l-a numit din nou "inimă zglobie şi inimă zburdalnică", arătând că, dacă acesta îşi va duce "proiectul lui Voiculescu" înainte, iar în 2 noiembrie va fi organizat şi referendum de demitere şi el nu va fi înfrânt, "cei doi, Tăriceanu şi Ponta vor fi înfrânţi din turul unu şi pot să se ocupe de altceva".

Cererea de suspendare a preşedintelui României cuprinde trei elemente pentru care se doreşte demiterea lui Traian Băsescu, şi anume faptul că preşedintele s-a implicat în campania PMP, intervenţia directă la preşedintele Comisiei Europene în cazul comisarului european şi raporturi instituţionale în forme necivilizate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici