Boc: Discuţia cu FMI a fost dură, Băsescu a fost de mare ajutor pentru un acord corect pe mai departe

Evaluarea misiunii FMI la Bucureşti nu a fost una foarte uşoară, deoarece negocierile au fost dure, iar intervenţia preşedintelui Traian Băsescu a fost de mare ajutor pentru a se putea ajunge la o formă corectă a acordului pe mai departe, a declarat, luni, premierul Emil Boc.

14 afișări
Imaginea articolului Boc: Discuţia cu FMI a fost dură, Băsescu a fost de mare ajutor pentru un acord corect pe mai departe

Boc: Discuţia cu FMI a fost dură, Băsescu a fost de mare ajutor pentru un acord corect pe mai departe (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Nu a fost o evaluare foarte uşoară. Şi reprezentanţii Fondului şi ai Comisiei au spus că au fost discuţii şi negocieri dure. Au fost abordări consistente, dar concluziile sunt cele pe care vi le-au prezentat şi pe care nu pot decât să le întăresc", a spus Boc, la postul public de radio.

Întrebat de ce a apelat la intervenţia preşedintelui României şi dacă şeful statului a fost de ajutor în discuţiile cu FMI de la acel moment, premierul a răspuns că preşedintele a avut o mare contribuţie la stabilirea unei "forme corecte" a acordului.

"Preşedintele a fost de mare ajutor în cadrul discuţiilor pe care le-am avut şi în special în forma finală, astfel încât să se poată ajunge la o formă corectă a acordului nostru pe mai departe, preşedintele având un rol important în ceea ce priveşte forma finală a acordului, cu contribuţia preşedintelui realizându-se chiar lucruri importante în ceea ce înseamnă susţinerea investiţiilor pentru anul 2011", a spus Boc.

Surse oficiale au declarat, duminică, pentru MEDIAFAX că negocierile cu FMI au intrat în impas, în principal din cauza condiţiei de modificare a OUG 50 privind creditele populaţiei.

Potrivit surselor, divergenţe de opinie au apărut şi în legătură cu unele măsuri de stimulare a economiei propuse de PDL pentru anul viitor, care nu au fost acceptate de către reprezentanţii FMI.

Membrii misiunii FMI au avut, duminică seara, o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu, la care a participat şi premierul Emil Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici