Boc: PDL nu are ce căuta la revizuirea Constituţiei dacă nu începe cu reducerea parlamentarilor

Fostul preşedinte al PDL Emil Boc a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că partidul nu ar avea ce să caute la dezbaterile privind revizuirea Constituţiei dacă acestea nu încep cu articolul privind reducerea numărului de parlamentari la 300.

276 afișări
Imaginea articolului Boc: PDL nu are ce căuta la revizuirea Constituţiei dacă nu începe cu reducerea parlamentarilor

Emil Boc (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

"PDL poate avea o şansă în Parlament, pentru că are, totuşi, o voce autorizată. Cred că procesul de revizuire a Constituţiei anunţat de USL ar trebui să aibă loc cu participarea PDL numai şi numai dacă orice discuţie ar începe cu numărul trei, adică cu 300 de parlamentari. Dacă revizuirea Constituţiei nu începe cu 300 de parlamentari, PDL nu ar avea ce căuta într-un asemenea demers care ar jigni românii. Împreună cu preşedintele României, în 2011 am trimis la Parlament un proiect de revizuire a Constituţiei cu 300 de parlamentari. Dacă USL, în loc să se ocupe de suspendarea preşedintelui, se ocupa de referendumul privind revizuirea Constituţiei, la aceste alegeri nu aveam 600 de parlamentari, ci aveam 300. Să nu ne ascundem după deget, că nu ştiu ce Curte Constituţională ne-a dat 588, ci USL", a spus Boc.

El a afirmat că România poate intra în Cartea Recordurilor, având un număr mai mare de parlamentari raportat la numărul populaţiei decât SUA.

"Să nu ne ascundem după fusta mătuşii. Au avut pe masă proiectul de revizuire a Constituţiei cu 300 de parlamentari. De ce noua coaliţie nu a promovat timp de şapte luni revizuirea Constituţiei măcar în acest punct, ca să respecte voinţa românilor prin referendum? Cu cei 588 de parlamentari raportat la numărul populaţiei intrăm în Guinness Book. Dacă am depăşit şi SUA, vă daţi seama ce democraţie avem în România", a conchis Boc. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici