Boc: Ponta şi Antonescu, ultimii dinozauri populişti din Uniunea Europeană. Soluţiile lor de a promite marea cu sarea nu mai sunt promovate nicăieri în lume

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat sâmbătă la Piteşti că Victor Ponta şi Crin Antonescu "au rămas ultimii dinozauri populişti din Uniunea Europeană", susţinând că soluţiile lor "de a promite marea cu sarea" nu mai sunt promovate nicăieri în lume.

815 afișări
Imaginea articolului Boc: Ponta şi Antonescu, ultimii dinozauri populişti din Uniunea Europeană. Soluţiile lor de a promite marea cu sarea nu mai sunt promovate nicăieri în lume

Crini Antonescu si Victor Ponta (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Ponta şi Antonescu au rămas ultimii dinozauri populişti din Uniunea Europeană şi o spun cu maximă responsabilitate. Soluţiile lor de a vinde luna de pe cer, de a promite marea cu sarea, de a majora deficitul bugetar, aceste soluţii promovate de Ponta şi Antonescu nu le mai promovează nimeni în lume, nici măcar în ţările guvernate de guverne de stânga. În Grecia sau în Spania, nici acolo, nu se mai vorbeşte această limbă a populismului economic al lui Ponta şi Antonescu", a spus Emil Boc.

Liderul PDL a precizat că "peste tot în Europa soluţiile, indiferent că sunt guverne de dreapta sau guverne de stânga aflate la putere, sunt tot de centru dreapta".

"În 16 ţări din Uniunea Europeană avem guverne de dreapta şi centru dreapta, exact ca şi în România. Ce înseamnă asta? Că peste tot în Europa soluţiile, indiferent că sunt guverne de dreapta sau guverne de stânga aflate la putere, soluţiile sunt tot de centru dreapta. Adică acele soluţii care, spus pe româneşte, te obligă să cheltuieşti cât produci, iar ce împrumuţi să duci în dezvoltare, în investiţii, în locuri de muncă, ca să ai posibilitatea să returnezi acele împrumuturi", a afirmat Boc.

De asemenea, el a menţionat că "marii finanţatori" le cer ţărilor din Uniunea Europeană care au "datorii mari şi deficite mari, să-şi ajusteze cheltuielile după cât produc", astfel încât să prezinte garanţii că pot să returneze acele datorii.

Emil Boc a mai spus că "drumul acestui populism", referindu-se la "cuplul Ponta - Antonescu", se apropie de sfârşit.

"Românii nu mai pot fi păcăliţi, pentru că şi ei văd ce se întâmplă în Europa. Fiecare român, într-o formă sau alta, are o rudă mai apropiată sau mai îndepărtată care a fost sau a auzit ce s-a întâmplat în Europa. Şi de aceea, şi în România, drumul acestui populism, cuplul Ponta şi Antonescu, se apropie de sfârşit", a declarat Boc.

Preşedintele PDL, Emil Boc, Roberta Anastase, Teodor Baconschi, Wiliam Brânză, Theodor Paleologu şi Florin Popescu au participat, la Piteşti, la şedinţa de constituire a Comisiei de justiţie, drepturi cetăţeneşti şi relaţii externe a PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici