Bodea (PNL): Nu toţi senatorii PNL au votat pentru Vosganian, responsabilitatea este împărţită

Liberalul Cristian Bodea, chestor al Senatului, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că o parte dintre senatorii PNL au votat împotriva începerii urmăririi penale faţă de Varujan Vosganian, însă responsabilitatea respingerii solicitării DIICOT aparţine tuturor partidelor, inclusiv PSD.

174 afișări
Imaginea articolului Bodea (PNL): Nu toţi senatorii PNL au votat pentru Vosganian, responsabilitatea este împărţită

Bodea (PNL): Nu toţi senatorii PNL au votat pentru Vosganian, responsabilitatea este împărţită (Imagine: Dragoş Savu/Mediafax Foto)

”Ne asumăm votul aşa cum a fost în cazul domnului Vosganian, înţeleg că o parte din senatorii liberali au votat pentru împiedicarea cercetării penale în cazul său, dar vreau să subliniez că noi suntem doar 58 de senatori ai grupului PNL. Domnul Vosganian a beneficiat de 71 voturi. Cum ştiu sigur că vreo 20 de liberali au votat pentru încuviinţarea cercetării penale, măcar jumătate din voturile obţinute de domnul Vosganian vin de la PSD. Aşadar, responsabilitatea este a tuturor partidelor dacă este să fie o responsabilitate”, a susţinut Bodea, în numele grupului PNL din Senat.

El a precizat că din partea conducerii PNL a existat solicitarea unui vot pentru permiterea cercetării penale împotriva lui Vosganian.

”Unii dintre senatorii PNL au gândit altfel, ceea ce eu consider un vot emoţional. Domnul Vosganian este colegul şi prietenul lor şi au fost mai sensibili la pledoaria lui, dar nu există explicaţie pentru cei de la PSD, pentru care domnul Vosganian este teoretic un adversar politic. Dacă PSD spune că este de acord ca parlamentarii să nu mai fie protejaţi de cercetarea penală, atunci de ce nu gândeşte la fel şi votează în consecinţă. Nu liberalii au făcut scut, dacă este o vină este a senatorilor din toate partidele”, a mai spus Bodea.

Senatul a respins, joi, solicitarea Parchetului General de încuviinţare a începerii urmăririi penale împotriva senatorului PNL Varujan Vosganian, fiind înregistrate 71 de voturi "împotrivă", 56 de voturi "pentru", 5 voturi fiind anulate. Votul a fost secret, cu bile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici