Bodu: Am ajuns să fiu menţionat de cei de la Sunday Times în scandalul "Severin" fără nicio vină

Europarlamentarul PDL Sebastian Bodu a susţinut, duminică, pe blogul personal, că a fost menţionat în articolul din Sunday Times "fără nici o vină", ci doar pentru că era raportor al PPE pentru modificarea Directivei europene cu privire la fondurile de garantare a depozitelor.

27 afișări
Imaginea articolului Bodu: Am ajuns să fiu menţionat de cei de la Sunday Times în scandalul "Severin" fără nicio vină

Bodu: Am ajuns să fiu menţionat de cei de la Sunday Times în scandalul "Severin" fără nicio vină (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Am ajuns să fiu menţionat în acest scandal fără să am nici cea mai mică vină şi fără să fie necesar a-mi face vreun proces de conştiinţă. Calitatea în care am fost menţionat în articol este aceea de raportor al PPE pentru acest raport", scrie Bodu, pe blog.

El povesteşte că în calitate de raportor al PPE a avut o prima întâlnire cu raportorul principal al Comisiei pentru Afaceri Juridice (bulgarul Dimitar Stoyanov) în decembrie 2010, când a discutat "despre necesitatea modificării termenului de o săptămână de plată a compensaţiilor de către un fond de garantare a depozitelor către deponenţii unei bănci aflate în faliment".

În luna februarie, Bodu a depus şi un amendament în acest sens.

"Amendamentul depus de mine a venit în februarie, se află în linie cu poziţia mea exprimată în decembrie şi consider în continuare că acesta este un amendament normal, de bun simţ şi realist. Aceasta deoarece unui fond de garantare a depozitelor îi este imposibil să îşi lichideze investiţiile într-o săptămână (cât e noul termen propus de Comisia Europeană) pentru a plăti compensaţiile respective. Acest lucru mi-a fost comunicat şi de reprezentanţii Fondului din România şi, deci, am mers pe un termen de o lună", continuă Bodu.

Tot în februarie, Bodu spune că a fost întrebat de cătrea Adrian Severin despre extinderea termenului de plată a compensaţiilor :"I-am spus acelaşi lucru: o săptămână este un termen nerealist, drept urmare voi depune un amendament de extindere a acestuia în sensul păstrării actualului termen de o lună".

"Adrian Severin a spus că e foarte bine şi a urmat o discuţie tehnică asupra acestui lucru, cu precizarea că amendamentul este unul mai degrabă de dreapta decât de stânga", adaugă eurodeputatul.

Bodu povesteşte şi despre momentul în care a fost contactat de către un reporter de la Sunday Times.

"Ulterior discuţiei cu Adrian Severin am fost contactat de un reporter de la ziarul britanic The Sunday Times care m-a întrebat de amendamentele depuse la raportul meu şi, mai ales, dacă am discutat cu Severin despre unul dintre ele şi dacă ştiu că Severin a luat bani de la o firmă de lobby pentru acest lucru. Am susţinut ceea ce susţin şi acum, aşa cum am explicat mai sus. Aşadar amendamentul a fost depus cu bună credinţă şi reprezintă poziţia mea exprimată public cu mult înainte de februarie", relatează Bodu.

Mai mult, el spune că justificarea tehnică a amendamentului său "este destul de diferită de cea a lui Adrian Severin".

"În plus, habar nu aveam că cineva a primit bani de la lobbişti. Adrian Severin nu mi-a dezvăluit acest lucru şi nici nu am bănuit, având în vedere că a cere extinderea acelui termen (prea scurt) nu reprezenta un lucru nici incorect şi nici foarte elaborat", conchide Bodu.

Dovada este, completează Bodu, "faptul că Dimitar Stoyanov a propus acelaşi lucru şi oricine cu minime cunoştinţe de banking ar fi făcut la fel".

"Nu am fost abordat niciodată de către cineva care să îmi propună bani pentru a depune anumite amendamante şi nici nu aş accepta aşa ceva. De ce reporterii de la Sunday Times i-au abordat pe cei trei deputaţi (printre care şi Adrian Severin) şi nu pe mine, direct, ca raportor al grupului PPE - şi, deci, persoana cu cea mai mare influenţă în ceea ce priveşte promovarea de amendamente - este o întrebare la care va răspunde ancheta Parlamentului European", încheie europarlamentarul relatarea de pe blogul personal.

El inserează şi articolul integral din Sunday Times, evidenţiind pasajul din înregistrările audio făcute de ziarul britanic referitor la persoana sa: " Severin: În cele din urmă el (Bodu) a înţeles şi îmbrăţisat ideea, gândindu-se că practic este un lucru corect şi nu pentru că l-aş fi rugat eu să facă acest lucru/ reporter: A înţeles că făceaţi acest lucru în numele unui client?/ Severin. : Nu. Nu i-am spus nimic" şi precizarea din articol referitoare la reacţia sa: " Bodu a confirmat că vorbise cu Severin care îşi exprimase dorinţa, dar (Bodu) a declarat că avea deja în minte schimbările sugerate".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici