Bodu: Nu doar PPE a votat împotriva lui Leonard Orban, nu e potrivit pentru post. E ca şi cum ai trimite un silvicultor judecător la Curtea Europeană de Justiţie

Europarlamentarul PDL, Sebastian Bodu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că nu doar PPE a votat împotriva candidaturii lui Leonard Orban la Curtea Europeană de Audit, menţionând că "e ca şi cum ai trimite un silvicultor să fie judecător la Curtea Europeană de Justiţie".

516 afișări
Imaginea articolului Bodu: Nu doar PPE a votat împotriva lui Leonard Orban, nu e potrivit pentru post. E ca şi cum ai trimite un silvicultor judecător la Curtea Europeană de Justiţie

Sebastian Bodu (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Bodu a declarat că nu a votat în Comisia de Control Bugetar din PE, pentru că au fost prezenţi membrii titulari, însă a fost prezent la dezbateri. El a precizat că inclusiv el ar fi votat împotriva candidaturii lui Orban.

"Au fost mai mulţi decât cei de la PPE, pentru că scorul a fost 14 împotrivă, 12 pentru, deci cei de la PPE probabil sunt 8 – 9 în Comisia asta. Deci au fost mai mulţi decât cei de la PPE", a susţinut Bodu, precizând că europarlamentarul român din PPE care face parte de drept din comisie este Monica Macovei.

"Fiecare a votat liber, probabil că au votat împotrivă, cum aş fi votat şi eu dacă aş fi fost, pentru se încalcă tratatul. În tratat spune clar că membrii Curţii de Conturi Europene trebuie să provină din rândul personalităţilor care au lucrat într-o instituţie cu atribuţiuni de audit financiar extern sau cu experienţă relevantă în domeniu. Nu se încadra nici în una, nici în cealaltă, îmi pare rău (...) N-am nimic cu domnul Orban, dar e ca şi cum ai trimite un silvicultor să fie judecător la Curtea Europeană de Justiţie", a mai explicat Bodu.

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a primit aviz negativ, miercuri seară, la Comisia de Control Bugetar din PE pentru postul de la Curtea Europeană de Audit, el primit 14 voturi "împotrivă" şi 12 voturi "pentru".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici