Boicotul opoziţiei continuă la Cameră, PSD şi PNL au părăsit plenul

Deputaţii PNL şi PSD au părăsit şi marţi lucrările Camerei, în semn de protest faţă de faptul că acestea sunt conduse de către preşedintele acestui for legislativ, Roberta Anastase.

21 afișări
Imaginea articolului Boicotul opoziţiei continuă la Cameră, PSD şi PNL au părăsit plenul

Boicotul opoziţiei continuă la Cameră, PSD şi PNL au părăsit plenul (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Atât reprezentanţii PSD, cât şi cei ai PNL au precizat în plen că îşi menţin solicitarea privind demisia preşedintelui Camerei Deputaţilor în urma votului dat la Legea pensiilor în urmă cu peste două luni.

Deputaţii PSD şi PNL au făcut aceste precizări după ce femeile deputat au împărţit flori colegilor lor pentru a marca Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor.

Opoziţia boicotează lucrările Camerei Deputaţilor de peste două luni de zile, respectiv de la votul pentru adoptarea Legii pensiilor, pentru care o acuză pe Roberta Anastase de fraudă. Deşi, la începutul lunii noiembrie, liderii grupurilor parlamentare au avut o întâlnire cu Roberta Anastase, convenind respectarea unor principii în activitatea parlamentară şi modificarea Regulamentului Camerei, după câteva zile opoziţia a refuzat să mai negocieze cu preşedintele acestui for legislativ, condiţionând participarea la lucrări de demisia lui Anastase. Nici apelul la acceptarea unui moratoriu pentru 30-45 de zile, făcut de către preşedintele Traian Băsescu în Parlament nu a dus la deblocarea activităţii Camerei Deputaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici