Borbely: Nu cred că Cseke Attila va candida la şefia UDMR

Vicepreşedintele executiv al UDMR, Borbely Laszlo, a declarat, joi, că el nu crede că ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, va candida la şefia UDMR la Congresul formaţiunii de la sfârşitul lunii februarie, aşa cum a susţinut preşedintele PCM, Szasz Jeno.

28 afișări
Imaginea articolului Borbely: Nu cred că Cseke Attila va candida la şefia UDMR

Cseke Attila (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Borbely a afirmat că "dacă Szasz Jeno spune ceva înseamnă că probabil nu-i aşa" şi că acesta face declaraţii în legătură cu candidaţii UDMR, în condiţiile în care "a făcut unele alegeri în PCM ridicând mâna sau nepermiţând altora să candideze".

Borbely a arătat că el şi-a anunţat deja sprijinul pentru candidatura ministrului Culturii, Kelemen Hunor, şi nu crede că Cseke Attila va avea o candidatură pe ultima sută de metri.

El a apreciat că vor rămâne în competiţia pentru şefia Uniunii candidaţii care au anunţat deja - ministrul Culturii, Kelemen Hunor, consilierul prezidenţial pentru minorităţi, Eckstein Kovacs Peter, şi liderul deputaţilor UDMR, Olosz Gergely.

"Este o luptă care se va da între mai mulţi candidaţi ai UDMR, slavă Domnului, suntem o Uniune democratică. Până în 26 ianuarie, oricine poate să candideze. Sincer nu cred (în candidatura lui Cseke - n.r.), pentru că dacă cineva se gândeşte serios să devină preşedintele UDMR cred că până acum trebuia să se exprime deja, adică nu pe ultima sută de metri, pentru că pierde teren. Deci nu cred, nu cred. Cred că vor rămâne cei trei. Este o competiţie deschisă. Mi-am spus punctul de vedere pe cine susţin, pe Kelemen Hunor. Din acest punct de vedere trebuie să formăm o echipă puternică pentru anul viitor, pentru alegeri", a spus Borbely.

Preşedintele Partidului Civic Maghiar, Szasz Jeno, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, la Târgu Mureş, că el crede că şi ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, va candida la şefia UDMR, la Congresul formaţiunii care va avea loc în februarie la Oradea.

Szasz Jeno a spus că dintre candidaţii anunţaţi deja - Kelemen Hunor, Eckstein Kovacs Peter şi Olosz Gergely - l-ar alege pe Eckstein, dar este posibil să apară candidaturi surpriză, apreciind că şi Cseke Attila ar fi un contracandidat serios.

"E un politician ca Borbely sau Verestoy, numai ediţie mai tânără", a declarat Szasz Jeno.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici