Premierul Dăncilă, nicio menţiune despre OUG pentru graţiere şi amnistie. Şeful Executivului, convocat la Cotroceni/ O nouă şedinţă de Guvern ar putea avea loc joi

Premierul Dăncilă a anunţat la începutul şedinţei de Guvern de marţi emiterea mai multor ordonanţe, însă nu a făcut precizări legate de adoptarea vreunei OUG privind graţierea şi amnistia. Preşedintele Klaus Iohannis a invitat-o, miercuri dimineaţa, la Palatul Cotroceni, pe prim-ministrul Viorica Dăncilă, a anunţat Administraţia Prezidenţială. Întâlnirea vine în contextul în care în spaţiul public au apărut informaţii că Executivul vrea să adopte o OUG pentru graţiere şi amnistie.

5651 afișări
Imaginea articolului Premierul Dăncilă, nicio menţiune despre OUG pentru graţiere şi amnistie. Şeful Executivului, convocat la Cotroceni/ O nouă şedinţă de Guvern ar putea avea loc joi

Premierul Dăncilă, nicio menţiune despre OUG pentru graţiere şi amnistie. Şeful Executivului, convocat la Cotroceni/ O nouă şedinţă de Guvern ar putea avea loc joi

VEZI aici ce ordonanţe şi măsuri administrative au fost adoptate de Guvernul Dăncilă marţi, 17 iulie

Executivul ar putea fi convocat, joi, într-o nouă şedinţă la Palatul Victoria, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX. Guvernul are programată marţi o întrunire, de la ora 14.00. Informaţii au apărut în spaţiul public potrivit cărora Guvernul ar vrea o OUG pentru pentru graţiere şi amnistie.

Ar fi ultima săptămână în care Cabinetul Dăncilă ar putea emite ordonanţe de urgenţă, joi fiind ultima zi a sesiunii extraordinare, nemaifiind necesară convocarea Parlamentului pentru o adoptare ulterioară.

Reamintim că preşedintele Klaus Iohannis a convocat-o, pe prim-ministrul Viorica Dăncilă miercuri dimineaţă, pentru discuţii la Palatul Cotroceni, a informat Adminsitraţia Prezidenţială.

Liderii coaliţiei PSD-ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, au negat informaţiile potrivit cărora Executivul ar avea intenţia adoptării unei astfel de ordonanţe de urgenţă.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a negat, luni, că Executivul ar intenţiona să adopte în şedinţa de marţi o ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea, el afirmând că, într-o discuţie, premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, au infirmat zvonurile în acest sens.

"I-am întrebat pe doamna premier şi pe domnul ministru al Justiţiei dacă există vreo intenţie de adoptare a unei OUG de graţiere pentru şedinţa de Guvern de mâine (marţi - n.r.). Amândoi au infirmat aceste zvonuri apărute în spaţiul public", se arată în mesajul transmis de Liviu Dragnea Digi24.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, că nu a discutat cu Liviu Dragnea, în cadrul întâlnirii de la Parlament, despre ordonanţa de urgenţă privind amnistia şi graţierea, despre care unii spun că ar urma să fie dată pentru liderul PSD, dar că ”din cauza lui Dragnea” nu trebuie lăsaţi să sufere oameni nevinovaţi. Preşedintele Senatului a adăugat că o astfel de măsură trebuie analizată dacă este oportună sau nu.

"Nu s-a discutat subiectul (unei ordonanţe de urgenţă privind amnistia şi graţierea - n.r.). Cred că a fost aruncat în presă pe anumite canale, nu e prima oară când se întâmplă şi atunci văd că foarte mulţi muşcă la subiect şi subiectul se umflă. Am fost şi astăzi întrebat dar nu am făcut declaraţii publice pentru că eram îmbrăcat nepotrivit. E un subiect care îi pasionează pe foarte mulţi. Să nu credeţi cumva că vreau să închid subiectul. Nu vreau să credeţi că mi-e teamă sau mă jenez să discut acest subiect. Primul lucru pe care vreau să îl remarc este cel că această idee a unei amnistii şi a unei graţierii nu ar fi de neconceput. S-a mai făcut în România, ultima dată cu foarte mulţi ani în urmă”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu la TVR.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici