Cătălin Cherecheş este adus România. Traseul spre penitenciar este secret

  • Cătălin Cherecheş este adus marţi România.
  • Traseul spre penitenciar nu a fost anunţat de autorităţi.
  • De asemenea, nu se ştie în ce penitenciar va fi închis fostul primar al oraşului Baia Mare.
213 afișări
Imaginea articolului Cătălin Cherecheş este adus România. Traseul spre penitenciar este secret

Cătălin Cherecheş este adus România. Traseul spre penitenciar este secret

Cătălin Cherecheş este adus marţi România, a anunţat ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu. Autorităţile au stabilit un traseu, inclusiv locul în care va fi deţinut.

Fostul primar din Baia Mare nu va beneficia de nicio condiţie specială, a explicat Gorghiu.

„La acest moment, urmăritul internaţional din Baia Mare se află în deplasare, către România. Acesta va fi predat de către partenerii străini unei echipe din cadrul Poliţiei Române, care îl va prelua de pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene. Acesta va fi introdus într-un penitenciar, pentru punerea în aplicare a mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea”, a transmis IGPR.

La cererea Procuraturii Generale din München, Tribunalul Regional Superior din München a stabilit miercuri extrădarea lui Cherecheş.

Anul trecut, Cherecheş a fugit în Germania, unde s-a ascuns la rude. În seara de 28 noiembrie 2023, în urma cooperării poliţieneşti internaţionale şi a schimbului de date şi informaţii, dintre Poliţia Română şi autorităţile din Germania, Ungaria, Austria şi Italia, a fost localizat, depistat şi reţinut, de către poliţiştii bavarezi şi BKA, în Augsburg, fostul primar din Baia Mare, în vârstă de 45 de ani, urmărit internaţional.

Acesta a fost depistat de poliţiştii germeni, pe baza informaţiilor oferite de Poliţia Română.

Instanţa competentă a emis pe numele lui Cherecheş un mandat de executare a pedepsei închisorii de 5 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici