Cătălin Predoiu: Dragnea a comis un abuz, demonstrează o manieră dictatorială de a conduce Camera / Dragnea să facă o anchetă şi despre nerealizarea autostrăzii Comarnic-Braşov

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu l-a acuzat luni pe preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, de faptul că a comis un abuz prin convocarea ''intempestivă'' a acestui for, el apreciind că prin acest act Dragnea demonstrează o manieră dictatorială de a conduce Camera.

2035 afișări
Imaginea articolului Cătălin Predoiu: Dragnea a comis un abuz, demonstrează o manieră dictatorială de a conduce Camera / Dragnea să facă o anchetă şi despre nerealizarea autostrăzii Comarnic-Braşov

Cătălin Predoiu: Dragnea a comis un abuz, demonstrează o manieră dictatorială de a conduce Camera / Dragnea să facă o anchetă şi despre nerealizarea autostrăzii Comarnic-Braşov

''Este măsura lipsei de respect pe care preşedintele Camerei o arată în primul rând faţă de propriul partid, apoi faţă de opoziţie, faţă de Parlament şi, cel mai important, faţă de legi. Această convocare intempestivă încalcă articolul 34 din Statutul deputaţilor şi senatorilor, litera j), care prevede dreptul parlamentarului de a vota. Ori, convocând Parlamentul, într-un interval de mai puţin de o oră, este imposibil ca deputaţii să îşi poată exercita dreptul la vot'', a spus Predoiu.

El a arătat că prin acest act Dragnea demonstrează o manieră dictatorială de a conduce Camera.

''Protestez în numele colegilor mei pentru faptul că nu au avut nici timp să reacţioneze, nici timp să ajungă la Parlament, nu au avut posibilitatea să îşi exprime o poziţie cu privire la ordinea de zi a sesiunii extraordinare, cu privire la programul Camerei Deputaţilor. Este o încălcare flagrantă a legii şi, ca atare, un abuz. Şi acest abuz demonstrează o manieră dictatorială de a conduce Camera Deputaţilor, pe care PNL, Opoziţia, o respinge categoric", a adăugat Predoiu.

El a mai spus că, în calitate de vicepreşedinte al Camerei, a fost anunţat duminică telefonic de şedinţa Biroului permanent, iar ordinea de zi a primit-o la momentul începerii şedinţei.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a fost apostrofat luni seara şi de deputatul PMP Robert Turcescu pe holul Camerei Deputaţilor, acesta reproşându-i faptul că a convocat în grabă o şedinţă a Camerei la care nici el nu a participat, deşi este preşedinte.

Primvicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu i-a sugerat luni liderului PSD, Liviu Dragnea, să facă o anchetă şi despre nerealizarea autostrăzii Comarnic-Braşov, el ironizându-l astfel pe Dragnea pentru faptul că cere anchete pentru nerealizarea unor prognoze economice.

''În legătură cu aşa-zisa problemă legată de exerciţiul bugetar anterior, am observat că domnul Dragnea a constatat o diferenţă între prognozele anunţate şi rezultatele exerciţiului bugetar. Ori acest lucru, dincolo de a fi ilar, mi se pare o lacună în ceea ce priveşte logica economică pe care o demonstrează domnul Dragnea'', a comentat Predoiu.

El i-a sugerat lui Dragnea să facă o anchetă despre nerealizarea autostrăzii Comarnic-Braşov, promisiune a Guvernului Ponta din care a făcut parte în calitate de vicepremier.

''Dacă e vorba să comparăm prognoze cu realizări şi să facem anchete în legătură cu cauzele pentru care nu au fost realizate aceste prognoze, atunci fiecare prognoză economică ar trebui să intre în atenţia domnului preşedinte Dragnea. Şi pe acestă linie de gândire i-aş sugera să facă şi o anchetă în legătură cu prognoza pe care a făcut-o Guvernul Ponta din care a făcut parte ca vicepremier în legătură cu finalizarea spre exemplu a autostrăzii Comarnic-Braşov. A fost mai mult decât o prognoză, a fost o promisiune şi această promisiune nu s-a realizat'', a adăugat Predoiu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că cele două comisii de buget-finanţe din Senat şi Camera Deputaţilor se vor constitui, ca urmare a solicitării conducerii Parlamentului, în comisii de anchetă privind rectificările pozitive operate de Guvernul Cioloş în 2016. El a susţinut că ''gaura'' de miliarde este diferenţa dintre veniturile prognozate şi cele realizate. Liderul PSD a precizat că, în conformitate cu programarea iniţială, la adoptarea bugetului pentru 2016 veniturile era estimate pe final de an la 231,1 miliarde lei, iar la sfârşitul anului veniturile au fost de 221,1 miliarde lei, mai puţin cu 10 miliarde.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici