Cătălin Predoiu: Guvernul a favorizat infractorul, procurorul general să se sesizeze

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Cătălin Predoiu a declarat miercuri că ministrul Justiţiei şi premierul au comis "infracţiunea de favorizare a infractorului", cerându-i procurorului general să se sesizeze, iar Justiţie să îşi apere independenţa şi separaţia puterilor în stat.

614 afișări
Imaginea articolului Cătălin Predoiu: Guvernul a favorizat infractorul, procurorul general să se sesizeze

Cătălin Predoiu: Guvernul a favorizat infractorul, procurorul general să se sesizeze

"Domnul Iordache, domnul Grindeanu au comis ieri seară (marţi-n.r.) infracţiunea de favorizare a infractorului, instigaţi de domnul Dragnea. Domnul procuror general ar putea să se uite asupra acestor fapte. Aceste ordonanţe nu au apărut din spuma mării, din neant. Cineva le-a scris, cineva le-a lucrat, există martori, computere şi cred că trebuie să aflăm cu toţii în ce împrejurări au fost gândite, discutate, concepute, ascunse, promovate, fără ca parlamentarii şi opinia publică să ştie", a declarat Cătălin Predoiu, fost ministru al Justiţiei.

Cătălin Predoiu a afirmat că faptele comisie de guvern "îmbracă forme penale care trebuie anchetate de urgenţă".

"Nu se poate ca printr-o infracţiune să ajungi la legiferare în această ţară", a spus Predoiu.

Guvernul a intrat în câmpul Justiţiei prin deciziile sale şi a zădărnicit anchete, a spus liberalul, făcând apel la Justiţie "să reacţioneze".

"Prin ceea ce a făcut ieri seară, întregul guvern a intrat în câmpul şi competenţele Justiţiei pentru că actul normativ pe care l-a făcut a zădărnicit anchete şi afăcut scăpaţi infractori, oameni care trebuia să dea socoteală în faţa justiţiei. Acum pare că nu mai este posibil. Asta s-a făcut prin încălcarea independenţei justiţiei, printr-un conflict între puterea executivă şi cea judecătorească", a spus vicepreşedintele Camerei Deputaţilor.

Predoiu a reamintit că toate dictaturile au început prin acte emise de guvern, de Parlament, "aparent legale şi constituţionale".

Guvernul prin deciziile sale a pus în pericol interesele geostartegice pe termen lung ale României, a spus Predoiu.

"Guvernul a făcut deliberat sau nu, asta trebuie să afle oamenii legii, un joc al forţelor străine care vor să destabilizeze România", a mai spus vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Cătălin Predoiu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici