Raluca Turcan: Pârghia alegerilor anticipate este la guvern; Să îşi dea demisia

Preşedintele interimar al PNL Raluca Turcan a declarat miercuri că pârghia alegerilor anticipate este la guvern, nu la partidele de opoziţie, afirmând că s-ar ajunge mai repede la alegeri anticipate dacă Executivul ar demisiona, decât dacă acest demers ar fi făcut de parlamentari.

2435 afișări
Imaginea articolului Raluca Turcan: Pârghia alegerilor anticipate este la guvern; Să îşi dea demisia

"Nu o să mă vedeţi pe mine în fruntea heirupismului general, ci o să mă vedeţi de fiecare dată la baza unor decizii politice care au finalitate. Pe cetăţenii din acestă ţară îi interesează finalitatea. Finalitatea ar putea fi alegeri anticipate dacă guvernul îşi dă demisia. Să îşi dea demisia guvernul. Iresponsabilitatea este la guvern, nu la partidele de opoziţie", a declarat preşedintele PNL Raluca Turcan, solicitată să comenteze posibilitatea ca parlamentarii PNL să îşi dea demisia în bloc.

Turcan a criticat "heirupismul general" în care sunt vocale persoane care până acum "nu au dechis deloc gura când a fost dezbaterea intensă cu privire la aceste ordonanţe de urgenţă".

Pârghia algerilor anticipate este la guvern, a subliniat Turcan.

"Mi s-ar părea cel mai lipsit de fair play gest ca un lider politic să amăgească oamenii şi să spună da, pârghia alegerilor anticipate est ela noi. Nu, pârghia alegerilor anticipate este la guvern. Dacă vrem să ajungem la alegeri anticipate atunci presiunea trebuie să fie pe guvern, să îşi dea demisia (…)", a spus liderul PNL.

"Dacă guvernul îşi va da demisia şi Parlamentul va respinge două propuneri de premier s-ar ajunge la alegeri anticipate mai repede decât dacă un număr de parlamentari ar demisiona, pentru că în momentul în care un parlamentar îşi dă demisia pe listă intră următorul", a spus liderul interimar al PNL.

PNL trebuie să uzeze de toate instrumentele parlamentare pentru că se va intra într-o bătălie de uzură, iar PSD şi ALDE nu se vor opri aici a mai spus Turcan.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici