Cezar Preda şi Gheorghe Flutur îl susţin pe Vasile Blaga la conducerea PDL

Prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda şi secretarul general al partidului, Gheorghe Flutur, au declarat, vineri, la Galaţi, că îl vor susţine pe Vasile Blaga la conducerea formaţiunii politice întrucât îl consideră un lider puternic.

272 afișări
Imaginea articolului Cezar Preda şi Gheorghe Flutur îl susţin pe Vasile Blaga la conducerea PDL

Vasile Blaga (Imagine: Ovidiu Micsik/Meidafax Foto)

"Personal, consider că partidul trebuie să continue cu Vasile Blaga pentru că este nevoie de un partid puternic de centru-dreapta căruia îi ia ceva timp să se consolideze. Am avut alegerile din vară cu Vasile Blaga în frunte, imediat a venit organizarea referendumului, apoi am intrat în pregătirea alegerilor parlamentare. Este nevoie de un lider puternic şi de o echipă puternică. Ne dorim un congres al partidului cu 5.000 de oameni, aleşi locali, unde fiecare să spună cine să fie preşedinte. Personal, cred în acest proiect, este nevoie de oameni hotărâţi, categorici. Ca partid de centru-dreapta avem nevoie de aşa ceva, un partid care apoi să coaguleze şi alte partide", a declarat Gheorghe Flutur.

Gheorghe Flutur a mai spus că Vasile Blaga este un om puternic, iar legitimarea sa ca lider al PDL trebuie făcută în cadrul unui congres.

La rândul său, prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat că activitatea lui Vasile Blaga nu poate fi analizată acum şi că este nevoie de un timp în care acesta să-şi poată îndeplini proiectele.

"Eu l-am susţinut, îl susţin şi îl voi susţine pe Vasile Blaga. Blaga a devenit preşedinte ales statutar la Convenţie, a condus partidul într-o reorganizare în patru zile, apoi a intrat în referendum, apoi au venit generalele. Nu i se poate imputa lui Blaga un parcurs al PDL în trei luni. Noi ne-am lăsat preşedinţii să lucreze. PDL nu şi-a schimbat preşedinţii de trei ori într-un an - şi Petre Roman a avut posibilitatea şi Traian Băsescu a lucrat şi Emil Boc, la fel şi Vasile Blaga trebuie lăsat să conducă partidul, pentru că a demonstrat că iubeşte partidul, că are capacitate de organizare şi trebuie să-i dăm cel puţin timpul dat fiecărui preşedinte să îşi pună amprenta şi viziunea sa asupra partidului", a declarat Cezar Preda.

Potrivit reprezentanţilor de la nivel central al partidului, în PDL urmează o perioadă de reorganizare şi consolidare a filialelor din ţară, în perspectiva organizării Consiliului Naţional de Coordonare, programat pentru 29 februarie. La această dată se va stabili şi momentul în care se va desfăşura Convenţia Naţională, cel mai probabil fiind vorba despre sfârşitul lunii aprilie, începutul lunii mai.

Gheorghe Flutur şi Cezar Preda au fost prezenţi, vineri, la Galaţi, pentru evaluarea rezultatelor electorale ale filialei locale a PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici