Ciolacu: De la 16,8%, la 6,7%, aceasta este evoluţia inflaţiei în ultimul an

Premierul Marcel Ciolacu afirmă, miercuri, pe Facebook, că scăderea inflaţiei în ultimul an de la 16,8% la 6,7% nu ar fi fost posibilă fără plafonarea preţurilor la energie şi fără limitarea adaosului comercial la 21 de categorii de alimente de bază.

154 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: De la 16,8%, la 6,7%, aceasta este evoluţia inflaţiei în ultimul an

Ciolacu: De la 16,8%, la 6,7%, aceasta este evoluţia inflaţiei în ultimul an

„De la 16,8%, la 6,7% ! Aceasta este evoluţia inflaţiei în ultimul an! Când am preluat mandatul de premier am promis că voi lucra împreună cu BNR astfel încât să ducem inflaţia la o singură cifră până la sfârşitul anului”, scrie pe Facebook Marcel Ciolacu.

El precizează că INS confirmă miercuri că inflaţia continuă să scadă.

„Acest lucru nu ar fi fost posibil dacă nu am fi plafonat preţurile la energie şi gaze şi nu am fi limitat adaosul comercial la 21 de categorii de alimente de bază. Şi în bugetul pentru 2024 vom continua măsurile pentru refacerea puterii de cumpărare a populaţiei, în special pentru cei cu venituri mici şi medii”, încheie Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici