Ciolacu: Vom lua măsurile necesare astfel încât inflaţia să continue pe acest trend descendent

Vom lua măsurile necesare astfel încât inflaţia să continue pe acest trend descendent, iar scăderea inflaţiei pe luna martie, la 6,6%, de la 7,2% arată că prelungirea plafonării la energie şi gaze, precum şi plafonarea adaosului comercial la alimentele de bază au fost deciziile juste, spune Ciolacu.

113 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: Vom lua măsurile necesare astfel încât inflaţia să continue pe acest trend descendent

Ciolacu: Vom lua măsurile necesare astfel încât inflaţia să continue pe acest trend descendent

„Cea mai importantă veste este scăderea inflaţiei pe luna martie, la 6,6%, de la 7,2%, cât era în februarie. Asta arată că prelungirea plafonării la energie şi gaze, precum şi plafonarea adaosului comercial la alimentele de bază au fost deciziile juste! Şi în continuare vom lua măsurile necesare astfel încât inflaţia să continue pe acest trend descendent. Este dovada cea mai bună că stabilitatea politică la guvernare aduce stabilitate în economie. Aşa am reuşit să ducem, în premieră, Produsul Intern Brut al ţării la peste 1600 de miliarde de lei anul trecut”, spune Marcel Ciolacu la începutul şedinţei de guvern.

El afirmă că în 2024 PIB-ul va depăşi 1700 de miliarde.

„Acesta este efectul investiţiilor anuale de peste 100 de miliarde de lei, mai ales în infrastructură! Şi azi, aprobăm alte proiecte majore. Modernizăm coridorul feroviar Craiova-Turnu Severin-Caransebeş, proiect de 20 de miliarde de lei! Pe zona rutieră, investim 9 miliarde de lei şi continuăm Autostrada 7 în Moldova pe segmentul Paşcani-Suceava! Fiecare kilometru nou construit are un efect concret în viaţa românilor: înseamnă afaceri care cresc, produc profit şi oferă noi locuri de muncă plătite corect”, încheie Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici